Renault Sport Racing are noi parteneri: BP şi Castrol

Renault Sport RacingRenault Sport Racing și BP au anunţat astăzi un nou parteneriat care va aduce compania internaţională de petrol alături de echipa de Formula 1 Renault Sport, oferindu-i suport în lupta pentru Campionatul Mondial din următorii 5 ani.

BP şi Castrol, brand-ul mondial de lubrifianţi al companiei petroliere, vor furniza combustibil şi lubrifianți pentru următorul sezon de Formula 1, care va debuta în luna martie la Melbourne, Australia.

Reîntoarcerea BP şi Castrol – mărci cu o impresionantă istorie în motorsport, reprezintă o veste foarte bună şi deschide noi oportunităţi pentru echipa noastră de Formula 1. Angajamentul BP evidenţiază interesul în creştere al marilor companii multinaţionale faţă de Formula 1. Suntem foarte mândri şi motivaţi să avem un partener tehnic şi un sponsor de acest calibru.” a spus Jérôme Stoll, Preşedinte Renault Sport.

Tufan Erginbilgic, Director executiv BP Downstream, a adăugat: “Dezvoltarea tehnologiilor de înaltă calitate în domeniul combustibilului şi lubrifianților reprezintă prioritatea BP. Acest parteneriat creează oportunităţi extraordinare pentru echipele Renault şi BP de a lucra împreună şi de a ne promova tehnologiile de ultimă generaţie în lumea atât de competitivă a Formulei 1.

“Noile reglementări referitoare la aerodinamică, deja în vigoare pentru sezonul F1 2017, vor determina cresterea exigențelor ce privesc motoarele“, a adăugat Cyril Abiteboul, CEO al Renault Sport Racing. “Prin urmare, carburanții și lubrifianții vor avea o influență mai mare asupra performanței generale a monoposturilor decât au avut-o atunci când noile tipuri de motopropulsoare au fost introduse în 2014. Echipele BP și Castrol sunt foarte entuziaste și motivate în fața provocărilor oferite de Formula 1 și suntem siguri că ne vor ajuta să ne atingem obiectivele în 2017, dar și în viitor.”

BP si Castrol vor fi furnizorii oficiali de combustibil și lubrifianți ai Renault Sport Formula One prin intermediul brandurilor BP Ultimate și Castrol EDGE. Cea mai recentă colaborare între cele două companii a fost în sezonul 1997, când Williams Renault a câștigat titlul la constructori şi titlul la piloți în Formula 1.

Atât echipa de la Castrol cât și noi, cei din cadrul BP, suntem mândri să împărtășim viziunea de a transforma echipa Renault în cea mai bună echipă de Formula 1“, afirmă Mandhir Singh, Director de Operațiuni BP Lubrifianți. “Momentul în care ne alăturăm echipei ne permite să lucram împreună pentru a găsi soluții inovatoare pentru un nou succes.”

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.