Renault Trucks electric pentru fiecare segment, în 2023

Renault Trucks își continuă investițiile în mobilitatea electrică. Din 2023, va fi disponibilă o gamă Renault Trucks integral electrică pentru fiecare segment: distribuție, construcții și lungă distanță. Pentru a sprijini aceste dezvoltări și a oferi cea mai completă și extinsă gamă de pe piață, compania pune la punct o organizație dedicată mobilității electrice. Renault Trucks își confirmă, astfel, angajamentul pentru transportul independent de combustibilii fosili. 

Iată precizările, transmise ZIUA CARGO:

Pentru a sprijini îndeplinirea obiectivului Acordului de la Paris de limitare a încălzirii globale la sub 1,5 grade Celsius comparativ cu nivelurile epocii pre-industriale, Renault Trucks se angajează să transforme piața camioanelor prin reducerea proporției motoarelor cu combustie internă și prin electrificarea graduală a flotelor sale, pentru a deveni neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon în următorii 30 de ani. Camioanele având un ciclu de viață de cel puțin zece ani, toate camioanele livrate de către constructor până în 2040 vor circula fără combustibili fosili. Propulsia electrică va domina această tranziție majoră către un transport fără emisii de carbon. 

Tractor și versiune pentru construcții din 2023 

În martie 2020, Renault Trucks a început producția de serie a celei de-a doua sa generații de vehicule electrice la fabrica de la Blainville-sur-Orne.

Constructorul francez se poate lăuda acum cu cea mai cuprinzătoare gamă integral electrică de pe piață, de la 3,1 la 26 t. Incluzând modelele Renault Trucks D Z.E., D Wide Z.E. și Renault Trucks Master Z.E., sunt îndeplinite cerințele transportului urban, livrări, distribuție și colectare de deșeuri. 

Dar Renault Trucks caută să extindă electrificarea vehiculelor pentru toate utilizările. Constructorul se pregătește să lanseze un cap tractor Z.E. pentru a îndeplini cerințele transportului regional și inter-regional începând din 2023. Până atunci, va fi disponibilă și o gamă integral electrică destinată construcțiilor urbane. 

Începând din 2025, Renault Trucks va fi capabil să ofere o gamă echipată cu celule de combustibil pe hidrogen, în special pentru transportul de lungă distanță. 

Organizație R&D dedicată mobilității electrice pentru a sprijini aceste obiective ambițioase

Mobilitatea electrică este stâlpul strategiei noastre și ne dorim să luăm conducerea acestui domeniu”, a anunțat Bruno Blin, președintele Renault Trucks. „Ne dorim ca 10% dintre vânzările noastre să fie electrice până în 2025 și 35% în 2030. Până în 2040, toate gamele noastre de vehicule vor fi 100% independente de combustibilii fosili”. 

Pentru a atinge aceste obiective, Renault Trucks este sprijinit atât de unități specializate în cercetare și dezvoltare (R&D), cât și de organizații de vânzări și servicii port-vânzare. 

Pe partea de R&D, Renault Trucks intenționează să se confrunte cu principalele provocări tehnologice ale acestei revoluții prin parteneriate strategice, precum și prin sinergiile din cadrul Grupului Volvo, din care face parte, pentru a crește volumele și a reduce costurile. 

Pentru a se asigura că transportatorii primesc cele mai bune soluții de mobilitate electrică, Renault Trucks va beneficia de activitatea noului departament de dezvoltare din cadrul Grupului Volvo dedicat vehiculelor de tonaj mediu, un segment de bază pentru introducerea etapizată a electromobilității pentru camioane. De asemenea, Renault Trucks va profita și de parteneriatele dezvoltate de către Volvo Energy, noua entitate a grupului care se ocupă cu livrarea, a doua viață și reciclarea bateriilor, precum și cu soluțiile de reîncărcare. Cât despre dezvoltarea unor pachete de baterii speciale pentru aplicații de transport rutier greu de mărfuri, aceasta va beneficia de pe urma alianței strategice încheiate de către Grupul Volvo cu Samsung SDI.

Pentru a facilita această tranziție sustenabilă, Renault Trucks va beneficia și de sprijinul noului său centru R&D din Lyon – X-Tech Arena – care va fi gata la începutul anului 2023 cu o investiție de 33 milioane de euro.

Sprijin pentru tranziția energetică a clienților prin intermediul unei game electrice cu înaltă valoare adăugată 

În ceea ce privește comercializarea gamei sale Z.E. și serviciile pentru clienți, Renault Trucks a înființat o nouă entitate responsabilă pentru proiectele de mobilitate electrică, pentru a crește atât eficiența operațională cât și gradul de satisfacție a clienților. Această echipă a atins un înalt nivel de experiență și lucrează pentru a dezvolta parteneriate care să implice toate părțile vizate (transportatori, distribuitori, autorități publice, furnizori de energie etc.), pentru a propune game electrice inteligente și competitive cu valoare adăugată pentru cărăuși. 

În fine, Renault Trucks a avut grijă să includă servicii în oferta de vehicule, pentru a simplifica existența clienților care sunt în căutarea unor soluții care se potrivesc cel mai bine necesităților lor. În plus față de vehicul, marca Renault Trucks oferă un pachet cuprinzător, care include baterii, soluții pentru instalarea facilităților de încărcare la sediul clienților, optimizarea energiei, reparații și întreținere, finanțare și asigurare. Ca rezultat, Renault Trucks, care s-a angajat să simplifice existența clienților, caută să fie producătorul care promite liniște și pace. În această perioadă de schimbări majore și de incertitudine, de asta au cea mai mare nevoie transportatorii. 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.