Renault Trucks obține clasificarea Ecovadis „Gold”

Renault Trucks a primit, pentru al treilea an consecutiv, clasificarea Gold din partea organismului independent Ecovadis, pentru angajamentul său față de responsabilitatea socială (CSR). Producătorul francez se înscrie între primele 5% cele mai performante companii.

Pentru al treilea an consecutiv, Renault Trucks a atins nivelul Gold, acordat de către organismul independent Ecovadis, pentru responsabilitate socială. Ecovadis a evaluat 5.000 de companii internaționale, în conformitate cu 21 de criterii, împărțite în patru categorii: Muncă & Drepturile omului, Achiziții sustenabile, Etică în afaceri și Mediu. Numeroase inițiative întreprinse de către Renault Trucks au contribuit la succesul său în cadrul acestui audit, în special în ultimele două categorii.

Mediu: eforturi susținute pentru reducerea emisiilor de CO2

Reducerea emisiilor de CO2 formează nucleul acțiunilor Renault Trucks, atât în ceea ce privește unitățile sale de producție, cât și eficiența energetică a vehiculelor pe care le produce:

  • Renault Trucks produce în serie o gamă de camioane integral electrice, neutre din punctul de vedere al emisiilor de CO2-neutral la fabrica sa din Blainville-sur-Orne, Normandia.
  • Pentru a limita emisiile de gaze cu efect de seră a fabricilor sale, Renault Trucks realizează audituri energetice, implementează planuri de acțiune și a angajat un inginer pentru optimizare energetică, în cadrul departamentului său imobiliar.

Pentru a susține economia circulară, Renault Trucks își dezvoltă propriul lanț integrat de reciclare și reutilizare a pieselor și componentelor. Și acest angajament este recunoscut de către clasificarea Ecovadis.

Etica în afaceri: training obligatoriu pentru toți angajații

Renault Trucks își conduce afacerile cu integritate, respectând reglementările internaționale și Codul de Conduită al Grupului Volvo, din care face parte. Compania a pus la punct sesiuni de training periodice, obligatorii, pentru acest Cod și în domeniul anticorupției. În plus, au fost cartografiate riscurile de corupție și au fost puse la punct planuri de acțiune pentru reducerea acestora.

Nu în ultimul rând, pentru a crește gradul de conștientizare și a limita riscurile de hacking și scurgeri de date, Renault Trucks organizează sesiuni periodice de training în securitatea cibernetică și protecția datelor.

Inițiativele adoptate și progresele înregistrate au permis Renault Trucks să obțină un scor de 68/100. Producătorul francez se înscrie în primele 5% cele mai bune companii evaluate.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.