Repausul săptămânal, permis în Elveția la bordul camionului

Elveția permite repausul săptămânal normal la bordul camionului: Consiliul Federal al Țării Cantoanelor a confirmat că nu există nicio regulă care să interzică acest lucru, potrivit infotrucker.ro.

După decizia Curții Europene de Justiție care a legitimat interdicția efectuării repausul săptămânal normal la bordul camionului impusă de unele state europene, un consilier pe probleme de mediu a întrebat Consiliul Federal elvețian dacă această țară are sau nu în vigoare o astfel de lege.

Activiștii de mediu sunt îngrijorați de faptul că foarte mulți șoferi de camion vor veni în Elveția să efectueze pauza de 45 de ore în momentul în care Germania va aplica legea care interzice repausul săptămânal la bordul camionului. În prezent actul normativ nu este aplicat, deși a fost aprobat în 25 mai.

Consilierul pe probleme de mediu a adus ca argument interdicția similară din Franța, care a cauzat probleme în Confederația Elvețiană atunci când a început să fie aplicată.

Consiliul Federal i-a răspuns consilierului că în prezent în Elveția nu este în vigoare nici o interdicție de acest tip, și nici nu este în dezbatere o chestiune de acest fel.

Consiliul Federal a mai spus că monitorizează situația în zonele de odihnă și spațiile de servicii de pe rețelele de drumuri naționale, iar în cazul în care va fi nevoie vor fi luate măsurile adecvate după o consultare prealabilă cu alte organe ale statului.

Este binecunoscut faptul că Elveția are cel mai drastic control din Europa privind camioanele, astfel că, nu toți camionagii vor merge să efectueze pauza de 45 de ore în Țara Cantoanelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.