Restricție de tonaj pe DN17A, Pasul Prislop redeschis

zapada, ninsoare, cnairRestricție de tonaj pentru vehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone a fost instituită joi dimineață de CNAIR pe DN 17A, între localitățile Sadova și Suceviţa (km 0+ 000 – km 53+350), județul Suceava.

Decizia a fost luată din cauza ninsorii abundente.

UPDATE ora 11.30: A fost redeschis DN17A, între Suceviţa şi Vatra Moldoviţei, însă cu restricţie pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone.

UPDATE ora 10.30: Circulația rutieră a fost închisă pe DN17A, km 30+000 – 53+350, între localitățile Ciumarna – Sucevița, din cauza ninsorii abundente.

Circulaţia a fost oprită o oră pentru a se facilita intervenţia utilajelor de deszăpezire.

Totodată, începând cu ora 10:30, în judeţul Harghita, traficul rutier a fost oprit din nou pe DN12C, la ieşirea din Lacu Roşu către Gheorgheni, însă la kilometrul 16, din cauza unui copac care a fost doborât de vânt pe partea carosabilă (anterior fusese oprit la kilometrul 2, din acelaşi motiv).

Pe drum există un strat de zăpadă care măsoară circa un centimetru, informează Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române.

În schimb, începând cu ora 10:55, în judeţul Maramureş, traficul rutier a fost reluat pe DN18, în Pasul Prislop. Circulaţia fusese oprită din cauza unor copaci care au fost doborâţi de vânt pe partea carosabilă. Partea carosabilă este acoperită cu un strat de zăpadă care măsoară circa 1-2 centimetri.

Tot la ora 10:55, în judeţul Covasna, traficul rutier a fost reluat pe DN11C, între Turia şi Bixad, deocamdată pe o bandă, alternativ. Urmează ca în scurt timp resturile copacului căzut pe carosabil să fie îndepărtate şi de pe cealaltă bandă.

CNAIR reamintește că în continuare circulația se desfășoară în condiții de iarnă și că “este absolut necesar ca toți conducătorii auto să respecte indicațiile și recomandările Poliției Rutiere”.

Informaţii suplimentare privind starea reţelei de drumuri naţionale pot fi obţinute de la Dispeceratul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A., la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/264.33.34, 021/9360, TEL VERDE 0800.80.93.60 și pot accesa pe prima pagina în caseta din stânga: www.cnadnr.ro – DISPECERAT – Situatia Drumurilor Naţionale, dar și pagina de FB https://www.facebook.com/cnadnr/ si de TWITTER, @CNADNR.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.