Restricții auto pentru Semi Maratonul București organizat de OMV Petrom

Bucharest RUNNING CLUB informează că în intervalul 13-14 mai va organiza cea de-a 6-a ediție a OMV Petrom Semi Maratonul București, cu punctul central în Piața Constituției.
Ediția 2017 se desfășoară pe un traseu stradal securizat și închis circulației auto pe o distanță de 21 km.
Traficul va fi închis sâmbătă, 13 mai, între orele 07.30-14.30 pe bd. Unirii, ambele sensuri, între Piața Constituției și Bd I.C. Brătianu și pe bd Libertății între Calea 13 Septembrie și bd Națiunile Unite, iar duminică, 14 mai, circulația auto este restricționată între orele 07.30-15.30 pe traseele menționate mai jos:
– pentru Cursa 10km Individual Volkswagen (10km) cu startul la 08.15: START de pe bd. Libertății (între Splaiul Independenței și bd. Națiunile Unite), bd Libertății, stânga pe breteaua Parchetului General, dreapta bd Unirii, Piața Alba Iulia, bd. Decebal, întoarcere înainte de intersecția cu str. Dristor, retur bd. Decebal, bd. Unirii, bd I.C. Brătianu, stânga str. Halelor, Splaiul Independenței până la pod Hașdeu, întoarcere pe sensul celălalt (fără a afecta traversul pe podul Hașdeu), retur pe sensul celălalt al Splaiului Independenței până la Piața Națiunilor Unite, dreapta pe bd Națiunilor Unite, stânga pe bd Libertății, Piața Constituției-SOSIRE.
– pentru Cursele Semimaraton OMV Petrom, Ștafetă Scholl (21km și 7k+7k+7,1k) cu startul la 09.30: START de pe bd. Libertății (între Splaiul Independenței și bd. Națiunile Unite), bd Libertății, stânga pe breteaua Parchetului General, dreapta bd Unirii, stânga pe bd. I.C. Bratianu, stânga pe Str. Halelor, Splaiul Independenței, întoarcere pe celălalt sens pe Podul Hașdeu, retur pe sensul celălalt al Splaiului Independenței până la Piața Națiunilor Unite, dreapta pe bd. Națiunile Unite, stânga pe bd. Libertății, Piața Constituției, stânga pe breteaua de la Parchetul General, bd Unirii, Piața Alba Iulia, bd.Decebal, Piața Hurmuzachi, bd. Basarabia cu întoarcere înainte de bd. Chișinău, bd Basarabia, dreapta pe aleea de intrare în Stadionul Național Arena (aleile din jurul stadionului cu iesire în bdul Maior Coravu și întoarcere înainte de rondul de la intrarea în stadion), ieșire în bdul Basarabia, dreapta pe bd Basarabia, Piața Hurmuzachi, bd. Decebal, dreapta pe bd. Unirii, dreapta pe bd. I.C.Brătianu, stânga pe str.Halelor, continuare pe Splaiul Independenței până la Podul Hașdeu cu întoarcere pe pod (trotuar fara a restrictiona circulatia auto pe pod), Splaiul Independenței până la Piața Națiunile Unite, dreapta pe bd. Națiunile Unite, stânga pe bdul Libertății până la Piața Constituției – SOSIRE.
– pentru Cursa Populară Vodafone (3 km): START de pe bd. Libertății (între Splaiul Independenței și bdul Națiunile Unite), stânga pe bd. Unirii pe breteaua Parchetului General, bd Unirii, până la intersecția cu bd I.C.Brătianu, retur pe sensul celălalt, bd Unirii, Piata Constitutiei, breteaua Ministerului de Finanțe, stânga pe bd. Libertății – SOSIRE.
Bd Libertății sensul dinspre Calea 13 Septembrie către Splaiul Independentei, pe porțiunea din dreptul Pieței Constituției cât și Bd Libertății sensul dinspre Splaiul Independentei către Calea 13 Septembrie pe porțiunea din dreptul Parcului Izvor vor fi restricționate traficului auto pentru amenajarea zonelor de start/sosire de sâmbătă, 13 mai pana duminica 14 mai la încheierea evenimentului.
În ziua de duminică, 14 mai, pentru intervalul 7,30-15,30 le recomandăm șoferilor următoarele rute ocolitoare:
pentru axa nord-sud:
  • Piața Victoriei, Piața Romană, Piața Universității, dreapta bd Regina Elisabeta, bd Mihail Kogălniceanu, bd BP Hașdeu, str Izvor, Calea 13 Septembrie;
  • Piața Victoriei, strada Buzești, str Berzei, Știrbei Vodă;
  • Piața Victoriei, Piața Romană, Piața Universității, Pasajul Unirea, bd Dimitrie Cantemir;
  • Piața Victoriei, Șos Iancu de Hunedoara, Șos Ștefan cel Mare, Șos Mihai Bravu, Pasajul Muncii, Șos Mihai Bravu;
pentru axa est-vest:
  • Șos Colentina, Calea Moșilor, bd Carol I, Regina Elisabeta, bd Kogălniceanu, Splaiul Independenței.
Pentru traversarea bulevardului Unirii se pot folosi Pasajul Marășești și Pasajul Unirii.
Recomandăm de asemenea conducătorilor auto să utilizeze sistemul de navigație rutieră gratuită Waze care va semnala segmentele supuse restricțiilor rutiere și va arăta rutele alternative. Waze este aplicație gratuită și partener al Semimaratonului București.
Intrările și ieșirile de la și către Palatul Parlamentului sunt libere iar accesul se poate face dinspre Pod Hașdeu, strada Izvor, Calea 13 Septembrie.
De asemenea, în intervalele orare mai sus amintite, liniile de transport în comun care trec pe traseele Semimaratonului București vor fi deviate.
Hărțile traseelor competiției pot fi accesate pe: https://www.bucuresti21km.ro/partici…

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.