Restricții pentru camioane în Bulgaria, pe 3, 6 și 12 septembrie

Direcția bulgară de transport rutier va institui restricții temporare de circulație, în zilele de 3, 6 și 12 septembrie, pentru vehiculele și combinațiile de vehicule cu o greutate maximă admisă de 12 tone, informează AISÖ – grupul de lucru al companiilor de transport rutier internațional din Austria.

Restricțiile vor fi aplicate între anumite ore, pe unele drumuri naționale și secțiuni de autostradă din Bulgaria.

Pe 3 septembrie (vineri), între orele 18:00 și 21:00, va exista o restricție temporară de trafic pe următoarele secțiuni ale rețelei rutiere naționale a Republicii Bulgaria:

  • Autostrada Thrace pe tronsonul de la Sofia la Plovdiv (la nord de Plovdiv, 126 + 281 km) în direcția Plovdiv;
  • Autostrada Hemus, pe tronsonul de la Sofia (0 + 000 km) până la sensul giratoriu I-4 (87 + 800 km) în direcția Varna;
  • Drumul I-1 de la a 2-a secțiune a autostrăzii Struma lângă Blagoevgrad până la intersecția Kresna care leagă autostrada Struma, în ambele sensuri.

În 6 septembrie (luni) și 12 septembrie (duminică), de la 16:00 la 20:00, pe următoarele secțiuni ale rețelei de drumuri naționale:

  • Autostrada Trakia, pe tronsonul Plovdiv (de la Plovdiv de Nord, 126 + 281 km) până la Sofia, în direcția Sofia;
  • Autostrada Hemus, de la sensul giratoriu I-4 (87 + 800 km) până la Sofia, în direcția Sofia;
  • Drumul I-1 de la a 2-a secțiune a autostrăzii Struma lângă Blagoevgrad până la intersecția Kresna care leagă autostrada Struma, în ambele sensuri.
  • Interdicția nu se aplică vehiculelor care transportă mărfuri periculoase (ADR), animale vii, alimente perisabile sau mărfuri refrigerate.

Scopul restricțiilor temporare este de a crește siguranța rutieră și capacitatea infrastructurii, precum și de a limita accidentele rutiere care implică vehicule grele.

Amenzi

Conform Legii privind circulația rutieră locală, transportatorii care încalcă restricțiile temporare impuse pot fi amendați cu 300 BGN, iar permisul lor de conducere poate fi suspendat pentru o lună.

Un șofer care nu respectă instrucțiunile autorităților rutiere poate fi amendat cu 1.000 BGN, iar permisul îi va fi asuspendat timp de trei luni.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.