Restricții ridicate pe Autostrada Sibiu – Orăştie

Restricțiile de circulație au fost ridicate în seara de 30 octombrie pe Autostrada Sibiu – Orăştie, după 4 zile de la instituirea acestora din cauza fisurilor și denivelărilor apărute pe Lotul 3, pe sensul de mers Sibiu-Sebeş între km 276+100 – km 276+170 au fost reparate, astfel că începând de luni, ora 20.00, se circulă pe ambele benzi.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a instituit restricții de circulație în urmă cu 4 zile pe sectorul cu probleme. Restricțiile auto au fost ridicate, însă lucrările nu s-au finalizat.

“Echipele Companiei Hidroconstrucția S.A. au frezat în 30 octombrie asfaltul din zona deteriorată şi au refacut planeitatea părții carosabile. Reparațiile vor continua, iar miercuri acest Antreprenor va începe lucrările de refacere a sistemului de drenaj al autostrăzii, în zona afectată”, informează CNAIR. 

Amintim că vineri, 26 octombrie, reprezentanții DRDP Brașov care monitorizează acest sector de drum, împreună cu Poliția Rutieră,  au dispus devierea circulației pe banda doi și impunerea unei restricții de viteză de 60 de km la ora, după ce au constatat că pe o distanță de 70 de metri  au apărut în carosabil fisuri, crăpături şi denivelari.

Iată precizările CNAIR:

“În urma expertizei efectuate la fața locului, s-a stabilit că problemele au fost cauzate în special de incorecta execuţie a unui dren longitudinal, motiv pentru care apa s-a infiltrat în corpul autostrăzii ceea ce a produs deteriorări atât pe banda de urgenţă cât şi pe banda 1, pe sensul de mers Sibiu-Sebeş.

Acest segment de autostradă face parte din autostrada Orăştie-Sibiu şi a fost deschis circulaţiei în anul 2014. În anul 2015 au apărut probleme pe acest lot, ceea ce a făcut necesară demolarea şi reconstrucţia unui sector de 200 de metri, redeschis în anul următor şi care este operaţional la ora actuală.

Ca urmare a acestor probleme, a fost reziliat contractul cu Antreprenorul Salini Impregilo SpA., căruia i-a fost reţinută garanţia de bună execuţie, în valoare de aproximativ 60 milioane lei.

Toate lucrările pentru remedierea neconformităţilor apărute la acest segment de autostradă vor fi suportate din suma reținută”.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.