Reuniunea Consiliului Interministerial pentru Siguranța Rutieră

La sediul Ministerului Transporturilor a avut loc în 21 noiembrie cea de a 25-a reuniune a Consiliului Interministerial pentru Siguranța Rutieră – C.I.S.R., la care au participat 8 ministere, precum si institutii care au atributii legate de siguranta rutiera.

Scopul reuniunii, desfășurată sub președintia Ministrului Transporturilor, a fost adoptarea unei hotarari comune pentru promovarea și armonizarea unor acte normative, în conformitate cu Strategia Nationala pentru Siguranta Rutiera.

Obiectivul, constă în stabilirea unor actiuni comune, ferme si care, in conformitate cu Strategia Nationala pentru Siguranta Rutiera,  au drept țintă, cresterea gradului de siguranta rutiera, in sensul reducerii numarului de victime rezultate din acccidente rutiere.

Toate proiectele adoptate in reuniunea C.I.S.R., sunt rodul activitatii organismului tehnic al C.I.S.R. – Delegatia Permanenta Interministeriala pentru Siguranta Rutiera – D.P.I.S.R., pe parcursul a 10 reuniuni in anul 2017, desfasurate la sediul Autoritatii Rutiere Roamâne – A.R.R. care asigura si secretariatul permanent al C.I.S.R., D.P.I.S.R. si Grupul de Lucru Interministerial – G.L.I.    Aceste reuniuni au vizat elaborarea, armonizata si aprobarea acestor proiecte de acte normative si actiuni interministeriale comune.

In esenta  activitatile desfasurate in G.L.I. si proiectele adoptate in lucrarile D.P.I.S.R., concretizate prin hotararea adoptata in a 25-a reuniune a C.I.S.R. din 21.11.2017 privesc indeplinirea sarcinilor si obiectivelor Strategiei Nationale pentru Siguranta Rutiera, pentru fiecare institutie in parte.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.