Rezultatele GEFCO România pe 2017 – performanță consolidată

GEFCO România, subsidiara Grupului GEFCO, jucător global în logistica industrială și lider european în logistica automobilelor, a anunțat rezultatele sale financiare pentru anul 2017: o cifră de afaceri de 68,1 milioane de euro, în creștere cu 14% față de 2016, astfel că și-a consolidat poziția pe piață printre cei mai importanți furnizori de logistică din țară.

Iată precizările, în comunicatul remis redacției:

“Cu o prezență de peste 13 ani pe piața românească și fiind unul dintre cei mai mari jucători din industria logistică, GEFCO România a operat în ultimii ani transportul a peste 60% din totalul vehiculelor produse în România.

„Pentru noi, anul 2017 a fost un an în care am continuat parcursul ascendent, un an în care am depus mult efort și concentrare, pentru a oferi clienților noștri soluții și oferte comerciale noi, elaborate cu ajutorul înțelegerii aprofundate a industriei, pe care o deținem, în scopul de a răspunde cât mai bine nevoilor acestora. De asemenea, ne-am proiectat strategia de investiții la nivel regional, astfel încât să ne putem deservi cât mai bine la scară regională clienții internaționali”, a declarat Jérôme Chevrolet, Area Manager pentru regiunea Balcanilor și Director General al GEFCO România și Bulgaria.

Pe parcursul anului 2017, activitățile din sectorul logisticii vehiculelor finite (FVL), competența de bază a GEFCO România, au generat 51% din cifra de afaceri a subsidiarei din România. Sectorul logisticii vehiculelor finite deservește producătorii, precum și importatorii și distribuitorii de autovehicule, oferind o gamă largă de soluții, de la scheme simple de transport (soluții de transport feroviar, rutier și maritim), până la soluții multimodale complexe și optimizate. Compania a transportat în total 120.900 de vehicule pe calea ferată și 99.860 de vehicule prin soluții de transport rutier, pe parcursul anului 2017.

Transportul rutier a înregistrat o evoluție foarte bună în 2017, generând in jur de 42% din veniturile companiei. Însă activitățile de transport feroviar, aerian și maritim, alături de serviciile de depozitare și serviciile vamale, au obținut, de asemenea, rezultate bune și au contribuit la creșterea cifrei de afaceri totală a subsidiarei din România.

Cu o acoperire națională dată de cele 6 puncte logistice strategice (București, Joița, Arad, Craiova, Mioveni și Constanța) și cu ajutorul celor peste 1.300 de parteneri de încredere din sectorul transportului rutier, GEFCO România a continuat să-și diversifice portofoliul de clienți.

În continuarea dezvoltării sale constante din ultimii ani, 2017 a adus pentru GEFCO România o creștere de 17% a numărului total de clienți față de anul precedent, acesta ajungând în prezent la un total de 350 de clienți.

Clienții principali ai companiei provin din sectoare de activitate diferite, cum ar fi industria auto, FMCG, industria farmaceutică, electronice și electrocasnice, producători industriali, echipamente și utilaje grele, retail, agricultură și echipamente agricole, și includ nume precum Ford România, Automobile Dacia, Arctic, Ductil SA.

Pe lângă menținerea unui standard ridicat de servicii destinate clienților din industria automobilelor și producătorilor industriali, GEFCO România își concentrează, de asemenea, eforturile și pe dezvoltarea portofoliului de clienți din sectoarele FMCG și farmaceutice.

Mai mult decât atât, având constant în vedere scopul de a satisface cerințele clienților în cel mai complet mod posibil, GEFCO România a făcut deja demersurile necesare pentru obținerea certificării privind bunele practici de distribuție (Good Distribution Practices – GDP), necesară industriei farmaceutice și a cărei emitere se preconizează în următoarele luni.

În plus, prin valorificarea know-how-ului vast de care se bucură și beneficiind de expertiza experților săi de top, prioritatea-cheie în acest moment pentru GEFCO este dezvoltarea serviciilor sale de depozitare (împreună cu soluțiile de ambalaje reutilizabile – Reusable Packaging Solutions) în România.

Pe parcursul anului 2017, compania și-a menținut dedicarea în încercarea de a satisface în mod constant nevoile clienților și de a dezvolta soluții personalizate pentru aceștia. Anul trecut, Ford România a reiterat încrederea investită în GEFCO România, acordând operatorului de logistică noi fluxuri pentru transportul modelului EcoSport.

Compania operează astfel transportul pe calea ferată a autoturismelor Ford către piețele din Europa de Vest, cum ar fi Germania, Italia și Benelux. Acest nou proiect a devenit realitate datorită unei soluții inovatoare oferite de GEFCO România, care a comandat vagoane special concepute pentru a se potrivi cu noile necesități determinate de dimensiunile modelului EcoSport. Numărul de autoturisme încărcate pe platformă a fost și el optimizat, iar fluxurile clientului au fost gestionate de către GEFCO România pentru a se adapta la capacitatea de producție.

Dezvoltarea de talente și managementul resurselor umane au rămas printre prioritățile principale ale GEFCO România și în 2017. În ceea ce privește numărul de angajați, compania a înregistrat o creștere față de anul precedent, totalizând 115 angajați în 2017.

Deoarece GEFCO România și-a canalizat eforturile în vederea dezvoltării unei echipe de profesioniști dedicați, în prezent, peste 20% din personalul său are peste 10 ani de experiență în companie și o vastă experiență în domeniul logisticii.

În același timp, pentru a pregăti „noua generație de profesioniști în logistică”, în 2017, GEFCO România a implicat în activitățile sale locale atât studenți români, cât și străini. În concordanță cu accentul strategic pe care grupul îl pune pe inovare, confirmat recent prin parteneriatul încheiat cu Techstars Paris, GEFCO România și-a demonstrat, de asemenea, sprijinul pentru tinerii inovatori din sectorul vehiculelor ecologice, prin sponsorizarea echipei IPAR în competiția Low Cost Kart, organizată luna trecută, la Galați.

Responsabilitatea socială s-a aflat, de asemenea, printre angajamentele asumate de GEFCO România în anul 2017, compania contribuind la cauza organizației „Salvați Copiii România”, prin achiziționarea unui ventilator pentru respirație asistată, extrem de performant, pentru secția de terapie intensivă pentru copii de vârste mici, care funcționează în cadrul Spitalului Clinic de urgență pentru copii Grigore Alexandrescu, cel mai mare spital pentru copii din București. GEFCO România și-a manifestat, de asemenea, sprijinul deosebit și implicarea în activitățile de caritate derulate de Fundația PARADA (care ajută la reintegrarea copiilor și tinerilor fără adăpost în societate) și activitățile întreprinse de Asociația pentru protecția animalelor Robi (care oferă ajutor medical animalelor fără adăpost).

GEFCO România oferă o gamă largă de servicii logistice și de transport clienților săi din domeniul automobilelor, producției industriale, echipamentelor electronice, petrolului și gazelor naturale și FMCG. Înființată în 2005, GEFCO România este astăzi una dintre principalele subsidiare din regiunea Balcanilor ale GEFCO Group, totalizând 115 angajați în toate cele 6 locații ale sale.

Noi, la GEFCO, considerăm cooperarea cu partenerii noștri pe termen lung drept cheia dezvoltării comune. Având la bază 69 de ani de experiență și o tradiție însemnată în industria automobilelor, proiectăm soluții inteligente și flexibile pentru lanțurile complexe de aprovizionare. Astăzi, grupul GEFCO este lider european în logistica automobilelor și un partener top 10 la nivel mondial în soluțiile multimodale destinate lanțurilor de aprovizionare. Grupul este prezent în 47 de țări, cu 300 de locații din întreaga lume incluse în rețeaua sa actuală și având 13.000 de angajați la nivel global. GEFCO a raportat o cifră de afaceri de 4,4 miliarde de euro în 2017″.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.