ROADPOL: Curs de implementare a strategiei Vision Zero, la Madrid

Un curs de implementare a strategiei Vision Zero în privința accidentelor rutiere a avut loc, în timpul celei mai recente întâlniri anuale de toamnă ROADPOL, din Madrid, Spania.

sursă foto: ROADPOL

Cursul a fost condus de reprezentanți ai poliției suedeze ROADPOL și experți ai Administrației Suedeze de Transport (STA). A fost găzduit de organizatorii întâlnirii ai Guardia Civil din Spania.

Concept

Membrii ROADPOL au fost familiarizați pentru prima dată cu conceptul abordării Vision Zero – un punct de vedere etic conform căruia nimeni nu ar trebui să fie ucis sau rănit pe viață în traficul rutier. Experții suedezi au explicat că „Vision Zero” a fost prezentată public în Suedia pentru prima dată, în 1995, iar în 1997, Parlamentul suedez a luat o decizie istorică: s-a decis ca Vision Zero să fie baza pentru toate lucrările de siguranță rutieră din Suedia și o expresie comună a direcție politică pentru întreaga societate.

Plan

Cursul a inclus mai multe prezentări ale lui Kenneth Svensson, consilier special la STA, care au aruncat lumină asupra firmei Suedeze Commitment to Vision Zero și a Planului său de acțiune pentru un trafic rutier sigur. Svensson a prezentat domeniile prioritare ale Planului – viteze sigure, condus sobru, ciclism sigur, pietoni siguri, prevenirea sinuciderii și conducere pentru transporturi organizate în siguranță. Printre măsurile evidențiate s-au numărat instalarea camerelor de supraveghere rutieră pe 1.700 de kilometri suplimentariaccidente rutiere de drumuri, scăderea generală a limitelor de viteză pe rețeaua de drumuri de stat de la 90 km/h la 80 km/h, activitatea activă a Poliției împotriva depășirii vitezei, asigurarea vitezei sigure a mașinilor. la trecerile pentru pietoni, colaborarea activă cu părțile interesate externe la seminarii/webinarii de creștere a cunoștințelor, instalarea de bariere împotriva sinucigașilor pe cel puțin 8 poduri de pe rețeaua de drumuri de stat.

Date

O prezentare a lui Lars Ekman de la STA a oferit o perspectivă asupra abordării bazate pe date, care se află sub realizările Vision Zero. Ekman a informat audiența despre studiul aprofundat al coliziunilor rutiere mortale, care este o rutină în Suedia din 1997. Potrivit lui Ekman, aceasta este o investigație detaliată a fiecărui accident rutier mortal, cu scopul principal de a identifica exact ce a cauzat rănile mortale.

Management

Din prezentarea lui Peter Larsson de la STA despre „Managementul după obiective”, membrii ROADPOL au avut în vedere necesitatea partajării obiectivelor și a responsabilităților între părțile interesate, inclusiv politicieni, legiuitori, poliție, proprietari de rețele rutiere, ONG-uri, sectorul sănătății, sectorul mediului de muncă, companii private și entități publice. care cumpără sau vând servicii de transport și vehicule, companii de asigurări.

Modele

„Modele pentru un trafic sigur” a fost o altă prezentare lămuritoare în timpul cursului, urmată de „Designul drumurilor și mediul de trafic”, ambele de Lars Ekman de la STA. Linia principală în acestea a fost că proiectarea sistemului de transport rutier ar trebui să ghideze utilizatorul drumului către un comportament cât mai sigur posibil, dar totuși să atenueze consecințele erorilor umane comune, deoarece acestea vor apărea întotdeauna.

O prezentare specială despre „Sinuciderea în sistemul de transport” a fost făcută de Kenneth Svensson, subliniind că din 2010 Suedia colectează date statistice privind sinuciderile în traficul rutier, separat de decesele cauzate de coliziuni.

Ursula Edström

„A fost o inițiativă minunată de a integra cursul de introducere Vision Zero la întâlnirea de la Madrid pentru care suntem recunoscători conducerii ROADPOL. Membrii ROADPOL au fost întotdeauna dornici să învețe și cred că gama de prezentări va fi de mare valoare pentru ei în eforturile lor profesionale”, a declarat Ursula Edström, membru al grupului de lucru operațional ROADPOL, inspector de poliție și strateg de trafic la Autoritatea de Poliție Suedeză.

Pentru toate prezentările de curs VisionZero, vă rugăm să contactați reprezentanții ROADPOL naționali respectivi.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.