RoadStars România – powered by Mercedes-Benz Trucks

Interviuri cu șoferi profesioniști, informații și reportaje despre evenimente și competiții locale sau internaționale, recomandări utile pentru șoferii și transportatorii experimentați sau pentru cei aflați la început de drum – acestea sunt doar câteva dintre subiectele disponibile pe platforma RoadStars powered by Mercedes-Benz Trucks.

Iată un rezumat al conținutului editorial și al activităților RoadStars din al doilea trimestru al anului 2018, transmis redacției:

RoadStars Trophy – cel mai important eveniment dedicat şoferilor cu volan albastru, membri în comunitatea RoadStars

În perioada 26 – 30 iunie, a avut loc finala RoadStars Trophy. În cadrul acesteia, cei 14 finalişti ce au intrat în componenţa celor şapte echipe naţionale (Germania, Elveţia, Belgia, Olanda, România, Italia şi Polonia), şi-au dovedit abilitățile ducând la capăt cele mai variate provocări.

După trei zile de foc în Spania, ce le-au testat spiritul de echipă, forţa şi iscusinţa, în cadrul unor probe precum bowling catalan, tir cu arcul, cățărat pe stâncă, cursa mini-camioanelor, tăiatul buştenilor – proba aleasă de comunitate, dar şi a abilităţilor de conducere prin executarea de manevre compexe, concurenţii au pornit spre Germania, la Truck Grand Prix, pentru ceremonia de premiere şi pentru a urmări demonstrațiile cu camioane de pe circuit.
În final, în fața miilor de fani prezenţi la Nürburgring, au fost desemnaţi câștigătorii: echipa elvețiană compusă din Alex Auerswald și Roland Kundert, urmată de cea a Italiei și Belgiei. Românii Cosmin Rizea și Ionel Coconaşu s-au clasat pe locul 4.

RoadStars Trophy oferă şansa tuturor șoferilor de autocamioane, indiferent de vârstă, gen, experiență profesională sau modelul de autocamion pe care îl conduc, să ia parte la o experiență memorabilă.

Pentru a putea participa la astfel de evenimente exclusiviste, pentru a fi la curent cu toate articolele publicate şi competiţiile organizate sau pentru a socializa cu ceilalţi membri activi, utilizatorii RoadStars trebuie să se înregistreze cu numele şi numărul permisului de conducere pentru camioane, primind astfel statutul de membru cu Volan Albastru.

RoadStars România – de la camioane de legendă, la șoferi contemporani

RoadStars România a continuat seria interviurilor cu șoferi profesioniști, prezentându-i pe Ionuț Țepeligă (TagaComTrans) și Cătălin Ciocârlan (Cartrans). Ambii au moștenit pasiunea pentru camioane din familie și practică cu mult devotament și entuziasm această meserie. Ionuț Țepeligă a avut ocazia să conducă mai multe mărci de camioane, dar spune despre Mercedes-Benz Actros că este cel mai bun camion pe care l-a condus. De altfel, Actros-ul lui Ionuț ascunde în cabină o mică bibliotecă, Ionuț fiind pasionat și de literatură. Pentru Cătălin Ciocârlan fiecare adresă nouă de livrare pe care o introduce în sistem este o provocare, căreia îi răspund cu brio anii de experiență și Actros-ul său, pe care nu îl poate compara cu niciun alt camion.

Tot pentru Actros, model 1845, a optat și compania de curierat Nemo Express, camioanele deservind curselor de linie pe distanțe lungi. Pentru transportul regional de colete, dar și livrări urbane, Nemo Express a achiziționat mai multe Mercedes-Benz Atego 1221.

Dacă camioanele de distanțe lungi nu părăsesc drumurile cu asfalt aproape niciodată, există foarte multe care sunt utilizate în off-road, pentru care Mercedes-Benz a dezvoltat un sistem hidraulic de tracțiune denumit Hydraulic Auxiliary Drive sau, mai pe scurt, HAD. Sistemul combină avantajele unei transmisii integrale, oferind tracțiune suplimentară oricând este nevoie de aceasta, însă fără a compromite sarcina utilă sau consumul de carburant ale camionului.

Pentru pregătirea șoferilor, Mercedes-Benz Trucks a creat, în România, în anul 2008, un departament de pregătire și instruire al șoferilor profesioniști, care în acest an sărbătorește 10 ani de activitate și primește o nouă denumire: Mercedes-Benz TRUCKTraining. Cu o creștere progresivă de participanți și un camion Actros 1848 prevăzut cu cele mai inovatoare sisteme de asistenţă la conducere şi de siguranţă, TRUCKTraining are un viitor strălucit înainte.

RoadStars România aduce un omagiu primelor modele de camioane produse de Mercedes-Benz Trucks în seria „Legendele Mercedes-Benz”. Primul model prezentat este Mercedes-Benz „Kurzhauber”, cunoscut drept Seria L. Folosit în principal pentru export, Seria L a avut un succes răsunător și a devenit legendar în Orientul Mijlociu, America de Sud și Africa, fiind camionul care a scos petrolul din pământurile Arabiei.

Din universul Mercedes-Benz Trucks

Matthias Malmedie, cel mai cunoscut moderator german al sportului cu motor, prezentator al seriei de materiale video „Fabrica”, a primit o nouă provocare din partea RoadStars: să obțină carnetul de conducere pentru camion. Aventurile lui la școala de șoferi sunt prezentate în seria de mini-video-uri „Malmedie la limită”.

Despre RoadStars powered by Mercedes-Benz Trucks

RoadStars este o platformă online interactivă, lansată de Mercedes-Benz Trucks, dedicată transportatorilor, șoferilor şi celor pasionați de camioane. Fie că sunt şoferi, transportatori, antreprenori sau fani ai camioanelor, pe RoadStars fiecare găseşte exact informația de care are nevoie. Interfața dinamică, conținutul video, articolele exclusive şi funcțiile social media sunt invitația de a deveni membru al platformei. Disponibilă în 19 limbi naționale, platforma RoadStars, lansată în România în 2016, oferă utilizatorilor posibilitatea de a intra într-o comunitate activă, unde fiecare poate comenta, încărca imagini, discuta sau împărtăşi conținut.

Mai multe informații despre RoadStars by Mercedes-Benz Trucks sunt disponibile online la: www.RoadStars.mercedes-benz.com/ro_RO/home.html.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.