RoadStars România – powered by Mercedes-Benz Trucks, comunitatea pasionaților de camioane

Interviuri cu șoferi profesioniști, informații și reportaje despre evenimente și competiții locale sau internaționale, recomandări utile pentru șoferii și transportatorii experimentați sau pentru cei aflați la început de drum – acestea sunt doar câteva dintre subiectele disponibile pe platforma RoadStars powered by Mercedes-Benz Trucks.

Mai jos, un rezumat al conținutului editorial și activităților RoadStars din trimestul trei al anului 2018.

RoadStars România – poveştile de succes ale şoferilor şi ale companiilor de transport

Pasiunea pentru camioane nu are categorie de vârstă sau limite de timp. Seria Legendele Trucks a continuat cu povestea Renntrasporter, un transportor rapid, creat pentru a deservi modelului de competiție 300 SLR, şi a prezentat microuniversul Mercedes-Benz – machete de autovehicule utilitare sau camioane.

RoadStars a continuat seria interviurilor cu șoferi profesioniști, prezentându-i pe Constantin Țutea, șofer profesionist din 2011, ce s-a alăturat echipei Semiramis din Piteşti un an mai târziu, și Sorin Cană, șofer de camion de 18 ani, ce lucrează în prezent la compania Clover Group. Constantin nu trece neobservat în trafic datorită camionului de culoare albastru deschis, de care are grijă constant să arate impecabil, dat fiind că aici își petrece majoritatea timpului. Nici Sorin nu este mai prejos, cu al său Actros 1845 cu cabină StreamSpace albă. Mercedes-Benz Actros este casa lor, o casă ce le oferă un confort excelent atunci când au nevoie de odihnă și sprijinul necesar în trafic.

Mercedes-Benz Trucks susține companiile de transport naţionale, cum sunt şi cele prezentate pe platforma RoadStars.

LG Trans, cea mai mare firmă de transport silo 100% românească, a atras atenția datorită parcursului de business impresionant. În 2002, Teodor Călugăr, student în an terminal al Facultății de Management Comercial, și-a început afacerea cu un singur camion, asigurând transportul pentru fabrica de ciment din Turda, fiind în același timp manager, contabil, coordonator transport și șofer. În prezent, compania a ajuns la o flotă de 72 de camioane, din care 14 sunt Mercedes-Benz Actros echipate cu motor de 10.7 litri și 460 CP.

Orădeanul Aurel Pintea a început ca şofer de camion, iar după ce a preluat leasing-ul unui camion vechi de 7 ani,  a înfiinţat companiaAXD, în 2007. În 2012, a achiziţionat primele 2 camioane Actros, moment ce reprezintă relansarea companiei. Rata de creștere a camioanelor Mercedes-Benz în parc a fost în medie de 3 – 4 unităţi pe an, AXD deţinând în prezent 38 de camioane din care 34 sunt Mercedes-Benz Actros.

Cu o flotă din care fac parte și 10 camioane Actros 1845, compania Onci Eurotrans ’96, înfiinţată de familia Oncică, a reușit, în cei aproape 25 de ani de activitate, săși câștige o bună reputație în industria de transport rutier din România. Fiind o companie de familie, se pune un mare accent pe siguranță și eficiența transportului, motiv pentru care, în baza analizei datelor înregistrate de Fleetboard, șoferii sunt intruiţi pentru a avea maximum de performanță.

Din universul Mercedes-Benz Trucks

Sebastian Stehl vede Europa de la bordul Actros-ului său negru, model 1848, fiecare cursă fiind o aventură. Sebastian este unul dintre „pileții” companiei Sovereign Direct, din cadrul concernului Sovereign Speed, care se ocupă cu transportul componentelor pentru industria aeronautică.

Fiecare oră contează pentru transportul componentelor, timingul fiind un element foarte important. Hainele de jogging sunt întotdeauna la îndemână, ocupându-și pauzele lungi cu puțină mișcare, pentru a rămâne în formă.

Aceasta este și deviza „Truckers Life”, o inițiativă Mercedes-Benz ce constă în amenajarea unor spaţii de fitness în aer liber, în cele mai importante zone de staționare pentru camioane, benzinării, parcări și stații de service pentru camioane, pentru a oferi fiecărui șofer șansa de a își putea petrece pauzele în mod activ.

Fleedboard Drivers’ League – au fost desemnaţii câştigătorii ediţiei 2018

Între 1 mai și 31 iulie 2018, a avut loc cea de-a 14-a ediție a Fleetboard Drivers’League, competiția în cadrul căreia șoferii de camioane din diferite țări concurează unul împotriva celuilalt, în activităţile lor zilnice, pentru titlul de cel mai bun şofer. Cristian Vlăsceanu a obținut cel mai bun punctaj individual dintre șoferii români participanţi, podiumul național fiind completat de Ioan Samir Pană și Iulian Danalache.

Cei trei câștigători au primit vouchere pentru accesorii Mercedes-Benz. La categoria flote, locul întâi i-a revenit echipei Agexim Spedition, urmată de Dolo Trans Olimp și International Alexander, premiile constând în vouchere pentru servicii post-vânzare în cadrul rețelei de parteneri autorizați de service pentru camioane Mercedes-Benz.

Evenimente exclusive pentru membrii RoadStars cu volan albastru

Profesioniștii se antrenează cu profesioniști la trainingul de siguranță în trafic oferit de Mercedes-Benz Trucks. Înscrierile au avut loc în perioada 31 august – 23 septembrie, exclusiv prin platforma RoadStars. Cei 48 de şoferi selectaţi vor experimenta în acțiune cele mai moderne sisteme de siguranță la conducere, testându-le în diferite situații din trafic, pe un areal pregătit, sub îndrumarea instructurilor TruckTraining. Evenimentul va avea loc pe 17 noiembrie, la Linthe, în Germania.

Despre RoadStars powered by Mercedes-Benz Trucks

RoadStars este o platformă online interactivă, lansată de Mercedes-Benz Trucks, dedicată transportatorilor, șoferilor şi celor pasionați de camioane. Fie că sunt şoferi, transportatori, antreprenori sau fani ai camioanelor, pe RoadStars fiecare găseşte exact informația de care are nevoie. Interfața dinamică, conținutul video, articolele exclusive şi funcțiile social media sunt invitația de a deveni membru al platformei. Disponibilă în 19 limbi naționale, platforma RoadStars, lansată în România în 2016, oferă utilizatorilor posibilitatea de a intra într-o comunitate activă, unde fiecare poate comenta, încărca imagini, discuta sau împărtăşi conținut.

Mai multe informații despre RoadStars by Mercedes-Benz Trucks sunt disponibile online la: www.RoadStars.mercedes-benz.com/ro_RO/home.html.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.