Robot Copal de repaletizare la o dimensiune diferită, pentru Tramar

Copal a pus în funcțiune, în februarie, un robot automat de repaletizare la compania de logistică Tramar SRC din Le Havre, Franta, care descarcă din containere cafeaua verde și poate stoca până la 160.000 de saci de boabe, manipulând aproximativ 50.000 MT de cafea verde, anual.

Un sistem avansat de camere recunoaște poziția fiecărei pungi individuale și trimite coordonatele acesteia către robot. Prin urmare, sacii pot fi ridicați cu precizie și stivuiți din nou pe o dimensiune diferită a paletului. Sunt posibile și diferite pungi de cafea pe un singur palet. Robotul de repaletizare Copal va face paleți mixți fără niciun efort.

totul a pornit după ce, în 2019, Tramar a întâmpinat dificultăți în a găsi oameni care să-și descarce containerele manual. Pentru a atenua problema deficitului de forță de muncă, compania a achiziționat un descărcator și paletizator automat de containere de la Copal Handling Systems din Țările de Jos. Din iunie 2020, această mașină a fost pusă din nou în funcțiune.

Lipsa forței de muncă însă nu s-a diminuat, ci dimpotrivă, a crescut de la an la an.
La jumătatea anului 2021, Laurent Gouédard, directorul Tramar SRC a mers din nou la Copal pentru a găsi o soluție pentru restivuirea pungilor de cafea de la paleți mari de port la paleți euro mai mici.

În loc de 3 persoane plus un șofer de stivuitor, este suficient acum doar șoferul de stivuitor, pentru a repaletiza.

Laurent Gouédard, directorul Tramar SRC: „Copal a reușit să dezvolte acest sistem de repaletizare în conformitate cu constrângerile și nevoile noastre tehnice. Sistemul este eficient și depășește așteptările noastre în ceea ce privește randamentul. Simplitatea utilizării necesită foarte puțin timp de antrenament. Suntem încântați de acest parteneriat continuu dintre Copal și Tramar SRC”.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.