România donează 96 de microbuze școlare Republicii Moldova

microbuz eleviRomânia donează Republicii Moldova 96 de microbuze destinate transportului elevilor, potrivit unui Memorandum adoptat în ședința de miercuri a Guvernului, vehiculele fiind deja achiziționate și urmând să ajungă la destinație în circa trei săptămâni.

Este vorba despre 95 de microbuze de tip 16+1 locuri şi 1 microbuz destinat transportului persoanelor cu mobilitate redusă şi echipat pentru un număr de 2 locuri speciale – fotolii (scaune) rulante necesare.

Microbuzele au fost achiziționate de către Ministerul Dezvoltării Regionale Administraţiei Publice și Fondurilor Europene (MDRAPFE) și vor fi donate complet echipate şi pregătite pentru a putea fi imediat utilizate. Costurile pentru livrarea acestor autovehicule către Chișinău vor fi acoperite tot de partea română.

“Executivul răspunde astfel solicitării Guvernului Republicii Moldova, adresată cu ocazia ședinței comune din septembrie 2015, când autoritățile de la Chișinău au reiterat interesul și nevoia de asistență în domeniul educației, în principal prin donația de microbuze școlare în scopul soluționării celor mai dificile și urgente situații din mediul rural”, precizează Guvernul.

Vicepremierul Sevil Shhaideh, ministru al Dezvoltării, a precizat în debutul ședinței Executivului: “În baza schimburilor de scrisori între Guvernul României și Guvernul Republicii Moldova am agreat donația a 95 de microbuze 16+1, microbuze pentru transportul elevilor. În baza ședinței de mâine de la Piatra Neamț vom agrea și lista localităților unde aceste microbuze vor merge. Sperăm că în maxim trei săptămâni, în conformitate cu graficul de livrare al acestor microbuze – ele sunt deja achiziționate, sunt pregătite – să ajungă în Piața Mare din Chișinău, unde vom face donația efectivă către Guvernul Republicii Moldova.

Premierul Sorin Grindeanu a amintit că în septembrie 2014 România a mai donat Republicii Moldova 100 de microbuze destinate transportului elevilor. “De fapt, continuăm un program pe care l-am mai avut. În anii trecuți, noi am mai donat 100 de microbuze, dacă vorbim de acest subiect. Relația dintre România și Republica Moldova este o relație specială, având în vedere rădăcinile comune istorice și așteptările pe care societatea și din România, şi din Republica Moldova le au. De aceea o considerăm o vizită sau o ședință extrem de importantă din punctul nostru de vedere”, a precizat prim-ministrul.

Joi are loc o ședință în format restrâns a Guvernului României cu Guvernul Republicii Moldova.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.