România relaxează prevederile Regulamentului 561/2006

Autoritățile române au notificat statele membre ale UE asupra derogărilor de la timpii de conducere și odihnă din Regulamentul 561/2006

Ca răspuns la situația extraordinară de criză cauzată de pandemia COVID-19 (Coronavirus), România a acceptat o relaxare temporară și limitată a aplicării timpilor de conducere și de odihnă pentru șoferii vehiculelor care transportă mărfuri. 

Această relaxare se aplică începând cu data de 18.03.2020 și se va desfășura până la 16.04.2020. Se va aplica pentru șoferii implicați în transporturi naționale și internaționale.

România reafirmă faptul că siguranța șoferului și a traficului nu trebuie compromise și astfel, șoferii nu trebuie să conducă în timp ce sunt obosiți – angajatorii rămân responsabili pentru sănătatea și siguranța angajaților lor și a altor participanți la trafic.

Pentru categoria de șoferi menționată mai sus, următoarele dispoziții vor fi temporar relaxate după cum urmează:

– Înlocuirea limitei maxime zilnice de conducere de 9 ore, cu una de 11 ore;

– Înlocuirea cerințelor minime de pauze zilnice prin impunerea unei pauze de 45 de minute după 5 ore și jumătate.

– Reducerea cerințelor de odihnă zilnică de la 11 la 9 ore;

– Amânarea unei perioade de odihnă săptămânală peste șase-24 de ore.

Prin aceste măsuri de relaxarea temporară a regulilor autoritățile române oferă companiilor de transport posibilitatea de a planifica și gestiona mai bine riscurile de perturbare a lanțurilor de aprovizionare.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.