Rovinieta electronica din august

Incepand cu data de 1 august 2010, se va introduce rovinieta electronica, inlocuindu-se astfel rovinieta clasica sub forma de autocolant. Rovinietele in forma clasica achizitionate pana la aceasta data vor putea fi utilizate pana la expirarea valabilitatii, se arata intr-un comunicat al Guvernului.

„Aceasta va insemna in primul rand o economie de timp pentru toti cei care utilizeaza astazi forma clasica a rovinietei si modernizarea unui procedeu aplicat pana in momentul de fata, in beneficiul cetateanului”, a declarat primul-ministru Emil Boc, la finalul sedintei de Guvern.

Noul sistem va face posibila simplificarea procedurii de monitorizare a vehiculelor la tranzitarea retelei de drumuri nationale din Romania, prin identificarea automata vizuala a numerelor de inmatriculare si pozitia geografica de unde s-a facut inregistrarea. Vor fi oprite numai acele vehicule pentru care exista suspiciunea ca detinatorii nu ar fi achitat acest tarif.

De asemenea, noul sistem informatic de emitere, gestiune monitorizare si control a rovinietei (SIEGMCR) va contribui la imbunatatirea colectarii veniturilor prin gestiunea coordonata a retelei, precum si la extinderea serviciilor oferite posesorilor de vehicule.

Utilizatorii vor putea achizitiona roviniete de la un numar mult mai mare de comercianti. Cumparatorul va primi numai documentul de plata din partea distribuitorilor in care se doreste achitarea tarifului la acestia sau o confirmare care atesta tranzactia, in cazul in care plata se efectueaza prin internet.

Potrivit ordonantei, incepand cu data de 1 august 2010, constatarea contraventiilor se poate face si cu ajutorul unor mijloace tehnice omologate amplasate pe reteaua de drumuri nationale din Romania.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.