Rovinietele prin SMS – și în rețeaua RCS&RDS

telefon-mobil-volanRovinietele vor putea fi emise prin SMS la numărul 7500 și în rețeaua RCS&RDS, începând de vineri, 14 aprilie, informează CNAIR. 

Iată precizările:

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere informează clienții RCS&RDS că împreună cu operatorul de telefonie mobilă menționat anterior au fost implementate modalitățile tehnice de interconectare pentru achitarea rovinietelor pentru noile categorii de vehicule, intrate în vigoare odată cu aplicarea prevederilor Legii nr. 221/2016, pentru modificarea și completarea Ordonanței Guvernului nr. 15/2002 privind aplicarea tarifului de utilizare și a tarifului de trecere pe rețeaua de drumuri naționale din România.

Astfel, începând cu 12.04.2017, utilizatorii rețelei de drumuri naționale din România, deținători de cartele SIM ai operatorului de telefonie mai sus menționat, pot achita rovinieta prin SMS pentru toate categoriile de vehicule prevăzute in Anexa nr. 1 la Ordonanța Guvernului nr. 15/2002, cu modificările și completările ulterioare.

Tarife aplicate de către RCS&RDS, începand cu 12.04.2017, data la care s-a realizat  posibilitatea de achitare a tarifului de utilizare pentru noile categorii de vehicule sunt detalite mai jos.

tabel preturi rovinieta

Exemplu tranzacție finalizată cu succes, pentru care se emite rovinieta prin intermediul SMS:

Dacă vehiculul are numărul de înmatriculare B54AJV, este autoturism și doriți în data de 12.04.2017 să achitați o rovinietă, pașii sunt următorii: 

  1. veti trimite la 7500 un SMS cu textul B54AJV A
  2. veti primi un SMS cu textul “Vrei rovinieta cat.A (autoturism)-7zile, pt. B54AJV tarif 3 EUR. Cost total 2.62 EUR+TVA. Trimite DA pt. confirmare.”
  3. veti trimite la 7500 un SMS cu textul “DA”
  4. veti primi un SMS cu textul “A fost emisa rovinieta ………….. categoria A, pentru vehiculul B54AJV, valabila pana la …………… ora 23:59:59. Detalii valabilitate rovinieta: www.cnadnr.ro 

Atentțe!

Prin intermediul SMS, tariful de utilizare se achită numai pentru vehiculele înmatriculate în România, în funcție de tipul vehiculului și doar pentru perioada minimă de utilizare, data și ora de început a valabilității rovinietei fiind data și ora confirmării de către operatorul de telefonie mobilă a taxării tranzacției.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.