Rută feroviară intermodală Italia – România

arcese, ruta intermodala-Germania-Romania-620x400Începând din luna mai, compania de transport Arcese va inaugura o nouă rută feroviară intermodală între Verona și Curtici, cu trei plecări pe săptămână, după ce a lansat, la începutul anului trecut, o rută asemănătoare între Germania (Duisburg) și România.

Această conexiune va integra serviciile de colectare și livrare pentru alte orașe din România, cum ar fi Arad, București și Iași. Trenurile vor avea de trei plecări pe săptămână, cu un timp de tranzit de 36 de ore (96 de ore pentru door-to-door), precum și capacitatea de a putea transporta semiremorci mega de 100 de metri cubi și 25 de tone.

Noua investiție Arcese face parte din strategia de dezvoltare a unei rețele intermodale puternic integrate în Europa, italienii fiind conștiení de faptul că transportul intermodal este cea mai eficientă alegere pentru distanțe medii și lungi, având o flexibilitate și integrare mare.

Compania italiană spune că fiecare transport mutat la calea ferată reduce emisiile de dioxid de carbon cu aproximativ 50%, comparativ cu transportul rutier.

Transportul intermodal este din ce în ce mai căutat în primul rând datorită costurilor mult mai mici decât în cazul transportului rutier.

Arcese Group și-a crescut capacitățile sale de transport și conexiunile, oferind încă din ianuarie 2016 noi rute intermodale cu plecări săptămânale din Benelux și Germania către România și retur, conectând zonele industriale Ruhr, Benelux și Curtici.

Aflat în vecinătatea frontierei de stat cu Ungaria, orașul Arad reprezintă un acces strategic la coridoare de transport importante din Europa de Vest, deoarece este plasat ideal la intersectia celor mai importante rute de transport rutier și feroviar din România.

Datorită conexiunii de transfer, Arcese oferă clienților săi servicii intermodale flexibile, rapide și fiabile și, de asemenea, o alternativă la transportul rutier.

Conform oficialilor grupului italian, extinderea rețelei intermodale internaționale în România este o parte importantă din strategia Arcese de creștere și dezvoltare în Europa de Sud-Est. În septembrie 2015, compania a lansat a 30-a rută pe calea ferată din Italia spre Suedia și Norvegia, cu două plecări pe săptămână.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.