Ryanair a bătut Lufthansa

ryanairRyanair, compania aeriană irlandeză low-cost, a devansat operatorul german Lufthansa din poziția din poziția fruntașă pe zona europeană la numărul de pasageri transportați.

Compania germană a anunțat, marți, o creștere de 1,8% a numărului de pasageri transportați în 2016, la 109,7 milioane, în timp ce Ryanair a atins numărul record de 117 milioane de pasageri, cu 15% mai mulți față de 2015.

Majoritatea companiilor aeriene low-cost au înregistrat o creștere puternică a numărului de pasageri transportați în 2016, Norwegian Air Shuttle raportând o creștere de 14% până la 29 milioane de pasageri, Wizz Air o creștere de 19% până la 22,7 milioane de pasageri, iar EasyJet, o creștere de 6,6%, până la 74,5 milioane.

În încercarea de a recupera o parte din cota de piață pierdută în Europa, Lufthansa și-a propus să își extindă marca low-cost Eurowings, grație preluării Brussels Airlines și a unui acord de a închiria avioane de la Air Berlin.

În replică, Ryanair și-a propus să se extindă pe piața din Germania, urmând ca din vara acestui an să înceapă să opereze zboruri de pe aeroportul din Frankfurt, principala bază de operațiuni a Lufthansa.

Chiar dacă a transportat mai puțini pasageri decât Ryanair, Lufthansa a rămas cel mai mare transportator aerian din Europa în funcție de venituri pentru că oferă mai multe zboruri pe distanțe luni și are propriile sale divizii de catering și mentenanță a avioanelor.

lufthansa-e1484080336334

Anterior, compania aeriană franco-olandeză Air France-KLM a raportat o creștere de 4% a numărului de pasageri până la 93,4 milioane, datorită diviziei low-cost Transavia, care a transportat cu 23% mai mulți pasageri. De asemenea, grupul IAG a transportat 100,6 milioane pasageri în 2016, cu 14% mai mult decât în 2015.

Ryanair operează 21 de rute de pe aeroporturile din România, respectiv Timișoara, București și Craiova.

Prima bază aerienă din România (și a 78-a din lume) a Ryanair s-a deschis pe 1 septembrie 2016, la Aeroportul „Aurel Vlaicu” din Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.