S-a scumpit transportul produselor petroliere prin conductele Conpet

Tariful perceput de compania de stat Conpet Ploieşti (COTE) pentru transportul ţiţeiului şi al altor produse petroliere din producţia internă prin conducte a fost majorat cu 5,44%, de la 75,58 lei pe tonă la 78,64 lei pe tonă, în baza unui ordin al preşedintelui Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale (ANRM), aprobat săptămâna trecută.

Scumpirea survine în urma unei cereri din luna octombrie a Conpet, pentru acoperirea unor cheltuieli ale companiei din Ploieşti.

Potrivit ordinului ANRM, Conpet a înregistrat cheltuieli mai mari la achiziţia electricităţii, a pieselor de schimb, gazelor naturale şi ca urmare a măsurilor de protecţie a mediului.

Ultima actualizare a tarifului de transport şrin reţeaua Conpet a fost efectuată anul trecut.

Conpet operează sistemul naţional de transport al produselor petroliere şi este controlată de stat, prin Ministerul Economiei, care deţine 58,72% din acţiuni. Fondul Proprietatea are 29,7% din titluri, însă vrea să vândă cel mult treime din participaţie.

Compania este listată Bursa de Valori Bucureşti, iar la cotaţia actuală, de 42,8 lei pe acţiune, are o capitalizare de 370,5 milioane de lei (83,2 milioane euro). (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.