Salariul minim va fi de 1.450 de lei din februarie

dragnea-lungSalariul minim pe economie va fi de 1.450 de lei/lună începând din februarie 2017, a anunțat vineri Liviu Dragnea, liderul PSD, într-o conferință de presă împreună cu premierul desemnat Sorin Grindeanu.

“Din păcate, suntem la 20 de zile de la alegeri și aș vrea să reiat niște măsuri care nu pot fi aplicate de la 1 ianuarie. Unel vor fi aplicate din februarie. Nu știu dacă asta s-a urmărit, dar ăsta este efectul. Salariul minim va fi mărit la 1.450 de lei, dar de la 1 februarie 2017.
Un milion și jumătate de salariați vor pierde pentru o lună 1.400.000 de lei (vechi – n.r.), această majorare pe care le-am promis-o”, a spus Dragnea.

Liderul PSD s-a declarat dezamăgit că noul guvern nu va putea fi în funcție anul acesta, pentru a aplica rapid și celălalte măsuri cuprinse în programul electoral, inclusiv eliminarea impozitării pensiilor.

“Contribuțiile de sănătate pentru pensionari, care sunt prevăzute la noi în program să fie eliminate vor mai fi plătite de către aceștia o lună. Și vorbim de 3 milioane de pensionari. Impozitul pe venit pentru pensiile mai mici de 2.000 de lei, care în programul nostru este prevăzut să fie zero, va mai fi plătit o lună. De la 1 februarie, acest impozit va dispărea. Bursele studenților, care vor crește cel puțin de 2,3 ori, vor avea această creștere începând cu 1 februarie. O lună, sutele de mii de studenți vor pierde acești bani”, a precizat Dragnea.

“Prețul medicamentelor, pentru cele care și-au pierdut patentul, care în programul nostru era prevăzut să scadă cu 35% de la 1 ianuarie, va scădea de la 1 februarie. (…) Salariile în administrația publică locală prevăzute să intre în prima fază de creștere cu 20% vor fi crescute de la 1 februarie. Salariile actorilor, care sunt prevăzute să crească cu 50%, vor avea aplicată această creștere de la 1 februarie. Creșterea plafonului pentru plata TVA de la 220.000 la 300.000 de lei va intra în vigoare nu de la 1 ianuarie, ci de la 1 februarie. Și mai sunt și alte măsuri, pe care nu le mai enumerăm”, a adăugat el.

Despre Liviu Dragnea a adăugat că “măsurile noastre vor fi aplicate; chiar din această seară și mâine, fiind 31 (decembrie – n.r.), și duminică seara (1 ianuarie) vor fi adaptate în așa fel încât tot ce am prevăzut în program să fie aprobat și să înceapă să fie implementat”.

Obiectivele rămân aceleași, fără nicio excepție: mai mulți români în clasa de mijloc, mai mulți bani în buzunarele lor, creșterea economică să se transfere efectiv în buzunarele lor.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.