Scania Driver Support – susținător al transportului profitabil

1257239478-30_scania-2Scania Driver Support este un susținător al transportului sustenabil/profitabil. Ca in fiecare an, Scania România premiază șoferii companiilor cu cele mai bune rezultate privind transportul economic.

Topul Scania Driver Support este realizat în fiecare an prin intermediul sistemului Scania Comunicator C200 ce monitorizează parametrii de utilizare al vehiculelor și al stilului de conducere al șoferilor.

Scania se perfectionează continuu pentru a oferi noi metode de explorare optimă a camionului de la aerodinamică, cutie de viteze, sistemul de propulsie, motor, sistemul de pilot automat – Active Prediction etc. si până la conceptul Ecolution, prin care se urmarește specificarea corectă a vehiculului împreună cu un set de servicii menite să se plieze perfect.

Premierea șoferilor și a companiilor care efectueaza un transport economic este o altă modalitate prin care Scania demonstrează încă o dată cât de mult se concentrează pe promovarea unui transport sustenabil.

Topul Scania Driver Support (SDS) a fost realizat pentru camioanele care efectuează transport pe distanțe lungi. Clasamentul pentru anul trecut a fost facut in funcție de următorii parametri: distanța parcursă (peste 80,000 km/an), Scania Driver Support (anticipare, mers in pantă, frânare), mers din inerție, viteză medie, consum optim.

In 2016, cele mai bune performanțe au fost obtinute de Daniel Din, șofer al companiei Wheels Spedition care conduce un Scania R450. Acesta a obținut pe o distanță de 155. 000 km o medie SDS de 96% si următoarele rezultate: 98% pentru anticipare, 92% pentru abordarea dealurilor, 99% pentru folosirea franelor, peste 31.1% mers din inerție o viteza medie de 72 km/h si un consum de 27.3 l /100 km.

Urmatorul clasat este Gabriel Pascariu, sofer al companiei Romdyl Spedition. Conducand un camion Scania R410, acesta a obtinut un rulaj de 130.000 km urmatoarele procentaje: 98% pentru anticipare, 92% mers in panta, 98% pentru folosirea franelor, peste 28.9% mers din inertie, o viteza medie de 66 km/h si un consum de 24.9 l /100 km.

Locul 3 a fost ocupat de Ion Muraru de la Licurici Impex. Acesta conduce un R410 și a parcurs peste 134 000 km anul trecut, reușind să realizeze următoarele procentaje: 97% pentru anticipare, 91% mers in pantă, 97% pentru folosirea frânelor, 27,8 % mers din inerție, 68% viteză medie de și un consum de 27 l / 100 km.

scania

Aplicatiile Scania Fleet Management sunt in permanenta dezvoltare, in momentul de fata soferul putand sa isi urmareasca evolutia si scoruruile direct de pe telefon. Prin urmare, anul trecut s-a putut observa un progres substantial de imbunatatire ai parametrilor de conducere economica.

Pragurile de diferentiere au devenit foarte mici, cu atat mai mult cu cat si numarul vehiculelor Scania conectate este de 220 000 de camioane global. Pentru o evaluare cat mai clara si corecta a soferilor, Scania a dezvoltat in noiembrie 2016 un model matematic ce calculeaza datele de condus si in functie de datele de topografie.

Astfel, “nu vor mai exista discordante date de cifre la mersul din inertie intre un sofer care traverseaza Ungaria si unul care traverseaza Romania sau la numarul de franari intre un camion care face grupaje si intra in mai multe orase, fata de unul care are curse foarte lungi”, a precizat Rares Motoaca, responsabil Scania Driver Support in cadrul Scania Romania.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.