Scania investește într-o fabrică de asamblare de baterii

Odata cu extinderea rapida a gamei de vehicule electrice, autobuze si motoare Scania, compania intentioneaza sa investeasca, 1 miliard de SEK intr-o fabrica de asamblare a bateriilor in Södertälje, Suedia. Pasul initial este un centru de 18.000 de metri patrati, iar constructia va incepe la inceputul anului 2021, cu scopul de a fi complet operationala pana in 2023.

„Aceasta este o manifestare clara a hotararii noastre de deveni lider in electrificarea vehiculelor grele, care este necesar pentru a ne indeplini angajamentul fata de obiectivele climatice”, spune Ruthger de Vries, Head of Production & Logistics Scania. “Fabrica de asamblare este o conditie prealabila pentru productia la scara larga de vehicule electrice si, de asemenea, pozitioneaza Scania ca parte a lantului valoric al productiei de baterii.”

Fabrica va fi construita adiacent uzinei de asamblare a sasiului din Södertälje si va asambla module de baterii si pachete din celule care vor fi livrate de la fabrica de baterii Northvolt din Skellefteå, Suedia. Pachetele asamblate formeaza sisteme de baterii adaptate pentru productia modulara Scania.

„Scania continua sa investeasca in regiunea Stockholm si sa construiasca componente de electrificare end-to-end. Electrificarea va transforma transportul si aceasta ultima investitie Scania va consolida si mai mult pozitia Suediei ca centru de inovatie de ultima generatie in cadrul electrificarii vehiculelor grele ”, spune de Vries.

In 2015, Scania a inceput productia de serie de autobuze hibride si in 2019 a primei sale game de autobuze complet electrice. Aceasta a fost urmata recent de introducerea camionului hibrid plug-in Scania si a camionului complet electric. Productia in serie a camionului electric incepe in 2021. Intre timp, sunt dezvoltate solutii electrice industriale si marine. Scania va creste treptat productia in Södertälje

Cu un personal de 200 de angajati, cei mai multi recrutati din cadrul companiei, fabrica de asamblare a bateriilor va fi extrem de automatizata de la bunurile primite pe toata durata productiei pana la livrare. Personalul va fi instruit in materie de siguranta si protectie electrica pentru momentele in care va manipula elementele manuale ale ansamblului modulului bateriei, cum ar fi montarea cablurilor.

Pachetele de baterii vor fi adaptate pentru diferite aplicatii si livrate catre fabrica de asamblare a sasiului, care este in acelasi timp reorganizat pentru asamblarea paralela a vehiculelor cu motor electric si  a celor cu combustie.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.