Schimbări în echipa Renault de Formula 1

Renault Sport Formula One Team anunţă că pilotul Carlos Sainz se va alătura echipei că pilot oficial pentru sezonul 2018.

În vârstă de 23 de ani, Carlos a participat în 53 de etape de Formula 1 de la debutul său în sezonul 2015, în Australia. Până în prezent a acumulat 100 de puncte, având drept cea mai bună performanță locul 6 obţinut de 4 ori.

Înainte de Formula 1, Carlos a câștigat Formula Renault 3.5 Series în 2014, precum şi Formula Renault 2.0 NEC championship în 2011.

Cyril Abiteboul, Managing Director, Renault Sport Racing: Carlos Sainz este un pilot promițător care s-a aflat în atenția noastră de ceva timp, mai ales după succesul său în formulele Renault. Este o veste bună pentru noi să îl confirmăm ca pilot oficial pentru sezonul 2018. Alegerea este în concordanță cu strategia pe termen mediu. Credem că Nico şi Carlos se vor completa reciproc pe circuit şi în afară lui, iar noua formulă ar trebui să ne ajute să urcăm pe grilă. Aș dori să-i mulțumesc lui Helmut Marko pentru că ni l-a împrumutat pe Carlos pentru această perioadă. Trebuie să-i mulțumim lui Jolyon pentru munca sa continuă cu echipa şi eforturile sale din ultimele două sezoane. Este un pilot dedicat şi îi dorim tot ce este mai bun în următoarele etape ale carierei sale.”

Carlos Sainz: “Sunt foarte fericit să mă alătur Renault Sport Formula One Team. A fi pilot de Formula 1 pentru echipa unui constructor este o onoare şi sper să recompensez încrederea pe care au avut-o cei de la Renault în mine cu cele mai bune performanţe pe circuit. Traiectoria echipei Renault Sport Formula One este incitantă şi sunt mândru că mă alătur într-o perioadă atât de importantă în istoria ei. Aştept cu nerăbdare să lucrez cu toată lumea de la Enstone şi Viry, şi să conduc alături de Nico Hülkenberg. Am lucrat îndeaproape cu Renault în Formula 1 şi anterior în motorsport, aşa că le cunosc motivaţia şi capacitatea. Acesta este începutul unui capitol foarte interesant din cariera mea. Aş dori să mulţumesc echipei Red Bull pentru toată încrederea şi sprijinul acordat şi pentru că mi-a permis să profit de această oportunitate.”

Dr Helmut Marko, Consultant Red Bull Motorsport: “Suntem fericiţi că am obţinut acest parteneriat pentru Carlos alături de  Renault Sport Formula One Team în 2018. Este un adevărat talent şi va beneficia pe termen lung de colaborarea cu echipa unui constructor, alături de un coechipier cu o experienţă extraordinară. Este o nouă provocare pentru Carlos şi vom urmări cu interes progresul său, din moment ce rămâne membru al familiei Red Bull. Este o veste bună atât pentru Carlos, cât şi pentru Renault Sport Formula One Team care ne va permite, de asemenea, să promovăm un nou talent în Formula 1.”

Renault Sport Racing încheie parteneriatul cu Scuderia Toro Rosso

Renault Sport Racing confirmă încheierea de comun acord a parteneriatului cu Scuderia Toro Rosso la finalul sezonului 2017.

Renault Sport a fost partener al Scuderia Toro Rosso în sezoanele 2014, 2015 şi 2017, acumulând 137 puncte în această perioadă. Cea mai buna performanță a fost locul 4, obținut de două ori de  Max Verstappen în 2015.

McLaren Racing şi Renault Sport Racing confirmă parteneriatul

Renault Sport Racing şi McLaren Racing au plăcerea să anunțe parteneriatul pentru furnizarea de motoare pentru sezoanele 2018, 2019 şi 2020. Renault Sport Racing va furniza motoare F1 celor de la McLaren, stabilind în același timp o strânsă colaborare cu inginerii și tehnicienii acestei echipe.

În ciuda unei prezențe comune în Formula 1 din 1977 (McLaren Racing a concurat in 814 GP, iar Renault in 591 GP, ca furnizor de motor), cele două entități nu au avut niciodată ocazia de a colabora.

Pentru McLaren Racing, motivul acestui parteneriat este evident: Renault și-a demonstrat abilitatea de a construi motoare capabile să câștige titluri mondiale, atât pentru propria echipă, cât şi pentru echipele partenere.

Pentru Renault Sport Racing, acest acord ne permite să lucrăm cu o a doua echipă de prim rang, cu șanse reale să producă o revenire la cel mai bun nivel, pentru dezvoltarea motorului său.

McLaren-Renault este un parteneriat care poate aduce victoria.

Jérôme Stoll, Președinte Renault Sport Racing: “Aceasta este o decizie strategică pentru Renault Sport Racing. Este prima dată când lucrăm cu McLaren și suntem mândri că am ajuns la un acord cu această echipă, cu o astfel de istorie în Formula 1. Alianța nu va fi doar tehnică și sportivă, ci va fi, de asemenea, însoțită de beneficii de marketing și comunicare. Știm că McLaren ne va ajuta să fim mai rapizi pe circuit și că această competiție va fi benefică pentru toată lumea.”

Cyril Abiteboul, Director General, Renault Sport Racing: “Suntem încântați să confirmăm un nou parteneriat Renault Sport Racing și McLaren Racing. Este foarte interesantă lansarea unei noi alianțe între două nume istorice în Formula 1 care cooperează pentru prima dată. Acest acord este în perfectă concordanță cu strategia noastră pe termen mediu și ambiția noastră de a deveni o echipă candidată la victorie în 2020. Așteptăm cu nerăbdare să vedem marca Renault alături de McLaren din sezonul următor și să concurăm în același timp cu noi parteneri pe circuit! McLaren este o echipă care inspiră, cu piloți talentați, care nu numai că ar trebui să sprijine eforturile noastre de dezvoltare a motorului, dar și să folosească drept referință și exemplu pentru construcția în curs a unui nou șasiu. Este un nou început pentru o echipă multiplă campioană mondială, nerăbdătoare să-și recâștige gloria. “

Shaikh Mohammed bin Essa Al Khalifa (Presedinte Executiv şi Director al Comitetului Executiv Mc Laren Group): “Renault este un producător care, la fel ca McLaren, are Formula 1 adânc înrădăcinată în ADN-ul său. Renault a introdus conceptul de supraalimentare în Formula 1 modernă în 1977, a câștigat Grand Prix-uri, cu și fără turbo, și a fost întotdeauna un pionier în dezvoltarea de noi tehnologii pentru Formula 1.

Un McLaren alimentat de Renault Sport Racing este un concept nou și interesant pentru Formula 1. Dar cel mai important lucru în acest parteneriat este că vom avea șansa de a concura pe picior de egalitate cu celelalte echipe de la Renault.

La McLaren, avem motivația, dorința și resursele de a fi competitivi în 2018. Acum, puterea Renault ne va da ocazia să facem un salt semnificativ în partea de sus a grilei de start.

Anunțul marchează începutul unui nou capitol în istoria McLaren. Așteptăm cu nerăbdare acest lucru.”

Zak Brown, Director executiv McLaren Technology Group: “Acest anunț ne dă stabilitatea necesară pentru a avansa, fără nicio ezitare, dezvoltarea șasiul nostru și a programului tehnic pentru sezonul 2018.

Ca organizație, McLaren a lucrat întotdeauna cu tenacitate pentru a construi parteneriate durabile cu furnizorii săi tehnici. Suntem convinși că putem aduce o contribuție reală în timp ce vom lucra alături de Renault Sport Racing pentru a dezvolta actualul motor și pentru a câștiga curse în mod constant.”

 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.