Școlile din București și Ilfov, închise luni și marți

scoala-iarna-zapada-jean-mihai-palsuȘcolile și grădinițele din Capitală și Ilfov vor fi închise luni și marți, din cauza gerului, a anunțat sâmbătă primarul general Gabriela Firea, în urma consultărilor cu reprezentanții Inspectoratului Școlar al Municipiului București și ai Prefectrii Ilfov.

“Am luat decizia și cu domnii primari de sectoare ca luni și marți să nu fie deschise grădinițele, creșele, școlile și liceele, deoarece informațiile pe care le-am primit de la specialiștii în meteorologie arată faptul că luni, marți și chiar miercuri dimineață va fi ger năprasnic, în jur de minus 20 de grade, pericol pentru copii, profesori, părinți, pericol de îmbolnăviri, pericol de accidente. Chiar dacă în Capitală se va putea circula, pentru că se acționează în continuare și în această noapte, și sâmbătă, și duminică și circulația va fi permisă, este vorba de ger năprasnic, condiții meteo dificile”, a declarat Gabriela Firea,  la Centrul de comandă al Poliției Municipale.

“Decizia pe care am luat-o prin consultare cu primarii de sectoare, cu ministrul Educației, cu inspectorul general școlar din București nu a fost una luată la întâmplare. Ne-am sfătuit cu asociațiile de părinți, cu medicii, care au afirmat foarte clar și cu toată responsabilitatea că e mult mai bine să prevenim și să avem aceste două zile — s-ar putea chiar și pentru miercuri să se dea o astfel de decizie — decât să tratăm ulterior, în săptămâni de zile, bolile, afecțiunile sau alte întâmplări nedorite, ca urmare a forțării mersului la școală în aceste zile cu o temperatură atât de scăzută. Îi rog pe părinții care au pus această întrebare ‘ce o să facă cu copiii acasă’ — sunt foarte puțini — să găsească o soluție, așa cum s-a întâmplat și pe timpul vacanței: o bunică, o vecină, o mătușă să ajute acești copii, pentru că ar sta mai mult acasă dacă s-ar îmbolnăvi”, a precizat primarul general al Capitalei.

Ea a menționat că rectorul Universității Politehnice și cel al Universității de Agronomie i-au comunicat deja că la aceste instituții nu se vor ține cursuri luni și marți.

AMN a emis sâmbătă o avertizare Cod Galben de ger pentru toată țara în zilele de 7, 8 și 9 ianuarie, când temperaturile vor scădea cu 10 grade mai mult decât normele perioadei. astfel, vor fi între -15… -10 grade Celsius ziua și între -15… -25 de grade noaptea.

Imagine: Jean-Mihai Pâlșu

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.