Scrisoare deschisă către CE și PE, împotriva practicilor protecționiste

  open-letterTransportatorii rutieri români continuă lupta împotriva practicilor protecționiste apărute, în special în Germania și Franța, astfel că au adresat Comisiei Europene și Parlamentului European o scrisoare deschisă. 

  Scrisoarea deschisă se vrea, potrivit comunicatului remis redacției, “o luare de poziție directă, nemijlocită, comună, ca de la transportatori la Comisia Europeană și la Parlamentul European împotriva acestor măsuri îndreptate contra transportatorilor estici, în lumina apropierii de momentul la care Comisia Europeană va lansa Noul Pachet Rutier, la sfârșitul lunii mai”.

  Scrisoare deschisă a transportatorilor români

  adresată Comisiei Europene și Parlamentului European

  Poate o să întrebati: Cine sunteti voi? Ce vrea să însemne această scrisoare deschisă, cu ce scop ne-o adresați?

  Răspunsul e și simplu și complicat în același timp.

  Simplu, în sensul în care mai multi transportatori rutieri români ne-am unit în a scrie această scrisoare deschisă opiniei publice pentru a mărturisi tare si răspicat că suntem loviți, doborâți, acuzați pe nedrept, eliminați fără a avea altă vină decât că suntem. Suntem încă activi, suntem profesioniști și suntem competitivi.

  Complicat, pentru că e vorba de un întreg sector al economiei României, de un procent important din PIB al acesteia, de sute de mii de angajati direcți si familiile lor, plus o întreagă industrie furnizoare de produse și servicii specifice.

  Și de ce, încă, complicat? Pentru că această hărțuire, prigoană, lovire nu se întâmplă în vreme de razboi. NU. Suntem în pace, cetățeni cu drepturi aparent depline in UE, având la baza Uniunii noastre Europene niște principii dintre cele mai oneste, mai nobile și înălțătoare.

  Hărțuirea si lovirea noastră se face prin lege sau, mai bine zis, prin “lege“. Nu contează că “legea“ nu respectă legile UE, dacă ea e dată de Germania, Franța sau mai nou, Austria. Comisia Europeană ai cărei cetățeni cu drepturi depline suntem teoretic, ar trebui să ne apere. Într-adevăr în luna mai 2015 Comisia Europeană a deschis o primă procedură de infrigement care a rămas “suspendată“ până când o altă legislație, mai nefavorabilă nouă, va fi pusă în loc. Legislația care se preconizează că va apare la sfârșitul lunii mai 2017 se vrea a fi un compromis între Est si Vest.

  Cu alte cuvinte, acele principii frumoase și nobile sunt pentru naivi, pentru că atunci când interesul celor puternici ai Europei e altul, legile se schimbă.

  Și culmea ipocriziei, aceste “legi“ vin însoțite de o grămadă de declarații pline de “bune intenții“, de “griji materne“, de apeluri la “drepturi egale“, cu alte cuvinte, de lozinci.

  Probabil ați auzit în mass-media, deloc străină de acest război pornit împotriva noastră, a transportatorilor estici, expresii de genul “dumping social“, “plată egală pentru muncă egală“, “siguranța circulației“ , “condiții decente pentru sofer“, etc.

  Înainte să mergem mai departe o observație. În războiul contra transportatorilor estici există și victime colaterale, cum sunt transportatorii portughezi, spanioli, olandezi chiar, care însă trebuie să suporte acest val, lipsit de rațiune până la urmă, pornit de Franța si Germania.

  Nu întâmplător am zis lipsit de rațiune. Cunoașteți cu toții proverbul: Somnul rațiunii naște monștri!

  Acești ultimi doi ani, de la 1 ianuarie 2015 încoace, a transformat situația din transporturile rutiere internaționale din spațiul UE în ceva monstruos, imposibil de înțeles și aplicat.

  Ne aflăm acum cu o lună înaintea lansării Noului Pachet Rutier. Nu avem nici o idee ce va conține, ce se va schimba sau cum se va schimba. Un lucru știm sigur!

  Nu mai putem să tăcem, să așteptăm ca cineva să găsească înțelepciunea de a merge pe calea rațiunii, a omeniei, a valorilor autentice, pur si simplu să recunoască adevărul.

  Asadar, chiar dacă asociațiile noastre profesionale au reacționat la abuzurile Franței si Germaniei, chiar dacă autoritățile noastre și-au manifestat dezacordul, vrem să o facem și noi, Pag. 1 / 4 nemijlocit, pentru a exprima cu voce tare ADEVĂRUL, pe care cei puternici doresc să-l deformeze.

  1. Referitor la Dumpingul social. Acest termen a fost folosit în ce privește transportul rutier internațional, făcând referire la costurile mai mici cu personalul transportatorilor estici, mai precis cu șoferii.

  Aceste declarații s-au dovedit tendențioase, fiindcă atunci când s-au analizat mai îndeaproape, comparativ cu salarul minim din Germania, n-au mai fost chiar atât de mici.

  De observat ca vorbim de salarii si diurne acordate in România în condiții de legalitate. S-a insistat că a fi șofer de camion în trafic internațional pentru o companie din Est este egal cu a fi sclav.

  S-a spus că șoferii nu-și permit nici măcar sa mânânce la restaurant. Fals, total fals. Șoferii noștrii își fac cele mai multe cumpărături în supermarket-urile din Germania și gătesc în parcare pentru că așa vor ei, pentru că știu să gătească, pentru că mâncarea gătită este mai sănătoasa decât mâncarea din restaurant.

  Au frigider în cabină și pot să-și conserve mâncarea pentru mai multe zile. S-a spus că sunt obligați să se spele și să-și spele rufele în lighean.

  Fals, total fals. Șoferii noștri folosesc facilitățile din parcările destinate tirurilor, când e nevoie, legate de dușuri, mașini de spălat automate etc.

  Acești sclavi, cum au fost numiți, au telefoane mobile proprii performante, pe lângă cele de companie, de regulă mai slabe, au laptop-uri și tablete. Apropo, gătitul în parcare le satisface de multe ori și nevoia de socializare.

  Șoferii, cred că foarte puțini dintre ei, ar dori să schimbe cabina camionului si confortul ei, cu orice motel de pe traseu, de multe ori plin de gândaci.

  Și încă ceva, atunci cînd vorbim de sclavagism ar trebui puțin analizat și venitul în termeni reali, adică costul vieții și costul întreținerii familiei. Majoritatea șoferilor români au apartamente sau case proprii sau își construiesc una.

  Nu plătesc chirie! Nu plătesc mortgage! Familiile lor trăiesc în România, nu în Germania, costurile fiind mai mici.

  Este un mare deficit de șoferi în țările noastre, inclusiv în România și nu din cauza dumping-ului social sau a condițiilor sclavagiste. Ci pentru că foarte mulți șoferi români au fost recrutați de firme din Germania sau alte țări vestice.

  Cu toate acestea, penuria se manifestă în continuare și în Germania și în Franța! Dar atenție, eliminare transportatorilor estici poate furniza șoferi pentru companiile din vest, dar nu va fi o soluție pe termen lung.

  Majoritatea șoferilor români care lucreaza în spațiul UE pentru companiile românești au familiile în România. Numai diferența de salar nu justifică mutarea în altă țară. Ar trebui să plătească chirie și la sfârșitul lunii costurile suplimentare ar fi mai mari ca și avantajele.

  Cu toate acestea, da, există o situație în care companiile noastre nu pot concura cu cele germane, de exemplu atunci când șoferul declară copiii ca locuind în Germania și primește alocații de la statul german, deși ei se află în România.

  Cum am putea numi noi această practică? Piraterie socială?Acești șoferi își vizitează familiile în pauzele de 45 de ore, timp în care trebuie să ajungă și înapoi la camion, și “proaspeți“ pornesc pe drumurile Europei.

  Acest lucru se cheamă siguranță rutieră? Sau faptul că șoferul român angajat în Germania stă cu familia maxim 2 săptămâni pe an , în concediu, comparativ cu 3-4 luni pe an cât petrece șoferul angajat în România timp cu familia? Acest lucru nu s-ar putea numi sclavagism? Pag. 2 / 4 2.

  2. Vă rugăm să nu pierdeți din vedere că contractul de muncă este liber consimțit și este reglementat de legea muncii din România. Oricând șoferul poate pleca ca urmare a unui preaviz de 20 de zile.

  3. Penuria de șoferi la nivelul întregii Europe își are cauza, după părerea noastră, în dificultatea profesiei, în dificultatea aplicării legislatiei, în stresul cauzat de controale si amenzi, în probleme de securitate cum e migrația ilegală (vezi cazul Angliei și mai nou al întregii Europe).

  În țările vestice există suficiente alternative la această profesie, riscantă totuși. Șoferii estici sunt doriți în Vest pentru că sunt buni conducători auto, sunt într-o formă fizică bună, sunt capabili să încarce sau descarce la nevoie, să asigure marfa, să decoperteze prelata remorcii, să schimbe o roată, sunt pe scurt profesioniști.

  4. Atunci când s-a vorbit de dumping social și de introducerea salarului minim pentru șoferii de camion în Germania sau Franța, nu s-a discutat și de aplicarea unui tarif minim pentru transportatorii estici!

  De fapt, piața, prețul transportului, tarifele sunt stabilite de mulți jucători vest-europeni care fac profituri foarte mari. Firmele de logistică si expediție s-au dezvoltat în ultimii ani foarte mult tocmai în țările puternic industrializate, Germania și Franța.

  5. Ce este interesant este că atunci când o firmă de logistică din Germania încheie un contract de transport cu o firmă din România la prețuri să zicem mai competitive, decât cu un transportator național, acest lucru este numit „Dumping social”.

  Când un producător de camioane alege să deschidă o fabrică de cutii de viteză în România pentru că prețul de producție este mai competitiv, acest lucru se cheamă libera circulație a capitalurilor.

  6. În definitiv transportatorii estici cumpără camioane produse în vestul Europei, finanțate de firme de leasing din vestul Europei, la dobânzi mult mai mari decât cele din Franța sau Germania.

  7. Faptul că intrăm cu camioanele pe teritoriul Germaniei sau Franței nu este o favoare. De când e omul pe pământ, drumurile, căile de acces au fost considerate de utilitate publică. Dacă vreți, e un fel de teritoriu neutru.

  Nu uitați că plătim taxe de drum, de multe ori foarte mari pentru a avea acces la rețeaua de drumuri din țările tranzitate.

  8. Legat de campania de denigrare dusă la adresa companiilor de transport din Est de către asociațiile lucrătorilor la nivel european, trebuie să recunoaștem că am rămas uimiți de „dialogul” pe care un șofer român angajat în Danemarca a reușit să-l aibă cu oficialitățile europene la cel mai înalt nivel. Departe de noi gândul de a jigni cu ceva sau pe cineva, dar povestea cu exploatarea acestuia pare destul de neverosimilă.

  Noi am trăit în comunism. O persoană exploatată nu cântărea niciodată 150 Kg sau mai mult. Mă intreb dacă acea persoană ar fi trecut analizele medicale obligatorii în România, dacă acea persoană ar putea interveni în caz de accident, dacă ar putea ancora marfa etc.

  Câteva concluzii:

  1. Dacă ne desființați pe noi, transportatorii estici, transportul european nu va crește, pentru că nu poate. În România, încă, meseria de șofer de camion e atractivă și noi vom forma noi și noi șoferi internaționali, de multe ori pe costul nostru propriu.

  Și vă rugăm să rețineți, migrația șoferilor în Vest este o tragedie pentru familiile acestora. Pag. 3 / 4

  2. Ceea ce Franța si Germania ”legiferează” în domeniul transportului se poate realiza cel mai simplu dacă vom implanta un CIP șoferilor de tir, prin care să-i urmărim electronic.

  Acest lucru ar rezolva problema timpilor petrecuți de aceștia în fiecare din țările membre, ale repausului de 45 de ore în interiorul sau în afara cabinei, întoarcerile la domiciliu, și poate ar diminua chiar și riscul deturnării camioanelor etc.

  O soluție practică si posibilă. Am fi liberi în orice, doar că am avea un CIP implantat! Și până la urmă suntem deschiși chiar la cipuri made in Germany, cu montaj autorizat în Franța. Scuzați ironia, dar asta se întâmplă de fapt! Într-acolo ne îndreptăm!

  3. Am vrea să adăugăm că autoritățile europene, ca orice alte autorități, au OBLIGAȚIA de a face dreptate, de a lua decizii, de a respecta legea. Nu e un drept, e obligația lor de bază!

  De curând, estici si vestici am sărbătorit Paștele împreună. Și am avut în fața noastră reacția lui Pilat, atunci când Iisus i-a spus: ”Pentru aceasta am venit în lume, ca să dau mărturie pentru adevăr”.

  Pilat a întrebat: ”Ce este adevărul?”

  Istoria a confirmat că adevărul nu este cel pe care îl fabricăm! Care este adevărul dumneavoastră?

  Această scrisoare comună a fost redactată cu sprijinul Platformei online dedicată Transportatorilor Euload.com, în data de 20 aprilie 2017, și a fost semnată de companiile de transport rutier din România (în ordine alfabetică:

  A&S LOGISTIC TRANSPORT SRL

  AC MOBILE SRL

  ADI CALIN SRL

  ADY ROUTE SRL

  AEG EASY CARGO SRL

  AGEXIM MOTOR SA

  AGL EXPEDITION SRL-D

  AGRICOLA NICOLA SRL

  ALCODA SERVICE SRL

  ALINTRANS CONSTRUCT SRL

  ALL TRANS ALOS SRL

  ALTOSA HOLZ SRL

  ANDENTO TRANS SRL

  ANDREIKOSMAN SRL

  ANG LOGISTIC SRL

  ANGELO RUS SPEED SRL

  ARIBUS TRANS SRL

  ARROW TRANSPED CONSTRUCT SRL

  ARTIX EUROCURIER SRL

  AS SPEDITION SRL

  ASPROPYRGOS SRL

  AUTOLOGISTIC STL

  AUTOMOTIVE CREATIONS SRL

  AUTOSERVICE SRL

  AUTOTRANSPORTI MARCON ODINO SRL

  AVIS TRANS SRL

  AZETA IMPEX SRL B & C LOGISTIC SRL

  BABY STAR SRL

  BALEA & CRIS TRANS SRL

  BAU COMPLEX SRL

  BAVARIA EXPRES IMPORT EXPORT SRL

  BAYERNTRUCK CARGO SRL

  BDM GRUP INVEST SRL

  BEN SPEDITION SRL

  BENU TRANS

  BEST EXPRESS SRL

  BEVETO SRL

  BIT RAZVAN TRANS SRL

  BITTE IMPEX SRL

  BIV IMPEX SRL

  BLACH DOM TRANS SRL

  BOGLAVIS TRANS SRL

  BON-TRANS SRL

  BRANEX TRANS SRL

  BULLET’S SRL

  BULSPEDITION SRL

  CALTEXIM LOGISTIC SRL

  CAMISIL COM SRL

  CAMISIL COM SRL

  CARGO VALEA IERULUI SRL

  CARINO TOM SRL

  CARIS EXPRESS SRL

  CARPY DECOR SRL

  CATALINA CARGO SRL

  CDA TRANS SRL

  CEREAL PROD AGRA SRL

  CHEVROLET CC SRL

  CIORNEI PROD SRL

  CIP EDDIE LOGISTICS SRL

  CLADOR SRL

  CLIO SRL

  CODU AUTOLOGISTIC SRL

  COMILGA SRL

  COMMITA SRL

  COMTRATUR SRL

  CONDMARI SRL

  CONECTOR SPEEDY TRANS SRL

  CONSTRUCTII COMERT S&Z SRL

  CORNEX SRL

  CORVIN TRUCK SRL

  COSMOS NIGA SRL

  COSMOTRANS SRL

  COSTY EXPRESS SPEDITION SRL

  CREATIV TRANSPORT SRL

  D.M. SMART TRANS SRL

  DAN CARGO LOGISTIC SRL

  DANIEL SI DANIELA TRANS SRL

  DANNY COM 93 PRESTEXIM SRL

  DANTRANSLOGISTIC SRL

  DARALEX TRANS SRL

  DARIANA EXIM SRL

  DARK SEBYTRANS SRL

  DASIM SRL

  DASSO COMIMPEX SRL

  DAVID SPED SRL

  DAVIKER CARGO SRL

  DEBY TRANS SRL

  DELI TRANS SRL

  DIAKAT EUROTRANS

  DORNER SRL

  DUVEMA SERVCOM SRL

  EAST SERVICE SEBES SRL

  EBASTO COM SRL

  ECHIPROT COMPANY SRL

  EDU FOR TRUCKS SRL

  EGETRA ROMANIA SRL

  ELCOS GRUP SRL

  EMILEMA PRODCOM SRL

  EMISCARP SRL

  EURO TUR CREW SRL-D

  EUROCONSTANTIN SRL

  EUROLUC TRANS SRL

  EUROSPEED DTC SPEDITION

  EUROTRANS CRISTI SRL

  EVAN SPEED LOGISTIC SRL

  EVOLTA LOGISTIC SRL

  EXPRES EURO CRISVALY SRL

  EXPRESS EURO DURAS SRL

  EXPRESS EUROSCAN SRL

  FALCON SERVICII SRL

  FARBEN TRANS SRL

  FARES IMPORT EXPORT SRL

  FAVORIT 1001 SRL

  FENIX COM SRL

  FINTRANS SRL

  FIR EXPRESS

  FIRST ALL TRANS

  FIRST LINE EXPRESS SRL

  FIT SPED SRL

  FLOMED C OMP SRL

  FLORIAN BRUDER TRANS SRL

  FORTUNA TRUK SRL

  FROST CARO SRL

  FTS FREIGHT SRL

  FUDULU SRL

  FULGER SPEED TRANS SRL

  G MAT PROD SRL

  GALLA SPEED LOGISTIC SRL

  GE-MI TRANSPORT SRL

  GENOVA OIL & SERVICE SRL

  GEOBOB TRANS VEST SRL

  GEODAM TRUCKS SRL

  GEORGIA GRUP MIHSI SRL

  GEORGIO & MADA TRANS SRL

  GERMAN SERV SRL

  GLOBAL TRANSPORTER SPRINT SRL

  GMC EUROCAR TIR SRL

  GRAND TRANS AV SRL

  GRINOR SPEED SRL-D

  GRUBER LOGISTICS SRL

  GRUBER LOGISTICS SRL HAIBACH TRANS SRL

  HANES H. OVIDIU I.I HC TRANS SRL

  HDH SCHULZ SRL

  HELLENY SPEDITION SRL

  HERMIL COM SRL

  HOBEANU AUTOTRANS SRL

  HORADE TRANS SRL

  I.J. SERVICII TURISTICE SRL

  INT TRANSPORTE POPOVICI SRL

  INTEGRAL CHINCIU COMIMPEX SRL

  INTER EXPRES SRL

  INTERTRANS SRL

  INVICTUS EXPEDITION SRL

  IRINITA SRL

  IZA EUROTRANS SRL

  IZOTEHNICA SRL

  JOHANDAV SRL

  JUST TRUCK SRL

  KLD GROUP SRL

  KLD LOGISTIC TRANS SRL

  KOH I NOR IMPEX SRL

  KOL DRAG SRL

  KOL TRANS SRL

  KOZARA TRANS SRL

  KRAFT TRANS SRL

  KREIA SPED SRL

  KTRANS TRK SRL

  KYMY EASYTRANS SRL

  L & C LEON SRL

  LAZMOL TRANS SRL

  LKW & LG TRANS SRL

  LOGICHUS LINE SRL

  LOGISTIC CONECTOR GRUP SRL

  LUCA SPRINT SRL

  LUCIANKOS SRL

  LUMY TOR SRL

  LUPTRANS SRL

  M & D TRANSPORT SRL

  M-SYSTEM SRL

  M.G. EUROTRANSPORT LOGISTIK SRL

  MA SONG ELENA SPEDITION SRL

  MAGIC CIP SRL MALEX SRL

  MARACANA SRL

  MARAMOTUL TRANS SRL

  MARIGAZ SUCEAVA SRL

  MARIO EXPRES SRL

  MARK & SARA TRANS SRL

  MARS ANA TRANS 2008 SRL

  MARTINEF SRL

  MARVICON SRL

  MARVIO TRANS SRL

  MASSSIVE HIGH CLASS ENTERTAINMENT SRL

  MASTEBA LOGISTIK SRL

  MATEIRO SRL

  MATEO TRANSPED SRL

  MAVIROM TRANS SRL

  MD INVEST SRL

  MEGA ROUTE SRL

  MELDA TRANS SRL

  MERATHOS SRL

  MERCUR INTERNATIONAL SRL

  METAL TRANS IMPEX SRL

  MI BANAT CHAMPIGNONS SRL

  MIA TRANZIT INTERNATIONAL SRL

  MICHAEL EUROPEAN TRANS SRL

  MIGARO SRL

  MIHALACHE GLOBAL COMPANY SRL

  MILANELO SRL

  MILI-CIP SRL

  MILTRANS TOP SRL

  MOARA MIHALCENI SRL

  MOLDOSERVICE SRL

  MONIRA SRL

  MORETTI EST SRL

  MOVING SRL

  MULTI-COR EXIM SRL

  NASIMI TRANS SRL

  NEPO SRL

  NH SPEED SRL

  NIFA PRESCOM SRL

  NILOTRANS SRL

  NITAGRUP TRANS SRL

  NL NAPOCA LOGISTIK SRL

  NMD LOGISTIC KLASS EXPERT SRL

  NUMER 1 TRANS & LOG SRL NUVOLA SRL

  OLAND-GEO TRANSPORT SRL

  OLMA IMPEX SRL OLTAM SRL

  ON-OFF SRL ONILUCI SRL

  OPTIMUS SPED SRL

  ORZAN TRANS SRL

  OXYGEN LOGISTIC SRL

  PATRIS COM SRL PAVONE SRL

  PERRENOT ROMANIA SRL

  PET TRANS SRL

  PFENNING DISTRIBUTIE SRL

  PITAR SRL

  PLAST-IRIS SRL

  PORTOSTRANS SRL

  PURTRANS SRL

  RAD-TRANS SRL

  RAM-LUC COM SRL

  RAMAL SPEDITION SRL

  REALMET LOGISTIC SRL

  REASCURIER SRL

  RECOFERT SRL

  REDALEX SRL

  REDCOM SRL

  REVAL SRL

  RIADE TRANS DEAC SRL

  RIOMAR EXIM SRL

  ROAD MEISTER SRL-D

  ROAD SAXON SRL

  ROAD SPEDITION GOODS SRL

  ROBEL TRANS SRL

  ROMANIA TRANSPORT GROUP SRL

  ROMDYL SPEDITION SRL

  ROMOBIL AUTOMATEN SERVICE SRL

  ROSAD TRANS SRL

  RTI LOGISTICS EXPRESS SRL

  RUGNIS GRUP RUSCARGO SRL

  SABIMAT SRL

  SAIRO EURO TRANS SRL

  SAM&FLORIS TRANS SRL

  SAMIDANI TRANS SRL

  SAMOGIN TRANS SRL

  SEBY&MARIO IMPORT-EXPORT SRL

  SEMIRAMIS SRL

  SERAFIC SRL

  SEVLAM SRL

  SICIL FRIGO

  SRL SIDETRANS

  SRL SIEN TRANS

  SRL SIMA SRL

  SIROEXPRESS SRL

  SOL MAGDA SRL

  SOLDORI TRANS SRL

  SOMIVLAD SORALDEX SRL

  SORI-NIS SRL

  SOROIU HORIA PAUL I.I SPEEDY TRANS FMD SRL

  STANIA BAR SRL

  STAR TRUCK SRL

  STEFAGROCAR SRL

  STEGEDA TRANS SRL

  STELY GAV SPEDITION SRL

  STONE SERVICE CAMIOANE SRL

  TALLODI AUTOTRANSPORT TCS FORWARDING SRL

  TESAL TRANS SRL

  TGG SERVICE TRANS SRL

  TGI RUFTRANS SRL

  TORSEN-SIM SRL

  TRADEVA SRL

  TRADISA ROMANIA SRL

  TRAMAR SA TRANS EURO EXPRESS 94 SRL

  TRANS EXPRES SRL

  TRANS MAX SIB SRL

  TRANS SPEDITION SRL

  TRANS URS UNITED SRL

  TRANS URS UNITED SRL

  TRANS ZAMFIR SRL

  TRANSDETA SRL

  TRANSDUMI SRL

  TRANSIS SRL

  TRANSLAURA EXPRES SRL

  TRANSPAULINA SRL

  TRANSSAC BUSINESS SRL

  TRANSTER LUX SRL

  TRANSTOUR NECULAI SRL

  TRANSVOD SRL

  TRAXROM SRL

  TYXY SERVCOM SRL

  UNDERGROUND TRUCKING UNIDAL CONSULT SRL

  UNITED EURO SPEDITION SRL

  UNIVERSAL LOGISTIC INVEST SRL

  VAL PIN TRANS SRL

  VALENTINO TRANS SRL

  VALY DANY SRL

  VECTRA INTERNATIONAL SRL

  VEGA INTERNATIONAL TRANSPORT SRL

  VEROTIM SRL

  VIORELIA COMIMPEX SRL

  VISA SA VLADUSEL TRANSPORT SRL

  VLAFIL TRANS SRL

  VOLANUL SA WALTER SRL

  WEST STOP SRL

  WEST TRANS SRL

  WIEN EUROPTRANS SRL

  WOODTRANS SRL

  WORK CONSTRUCT SRL

  YANIS CHRISTINE SRL

  ZBUR TRANS IMPEX SRL

  ZIEGLLER TRUCK SRL

  LĂSAȚI UN MESAJ

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.