Creșterea constantă a prețurilor materialelor de construcții și transformările din industrie duc la dezvoltarea unor noi modele de business. Depozitul Virtual și-a crescut valoarea pe comandă de aproape 10 ori peste media pieței.
Volumul lucrărilor de construcţii rezidenţiale a scăzut, în T1 2024, cu 34%, conform datelor INS. Pe de altă parte, oțelul s-a scumpit cu 35%, iar cimentul cu 28%. Noul model de business introdus de Depozitul Virtual pe piața vânzărilor de materiale de construcții i-a permis să obțină o majorare a valorii pe comandă la 6.800 de lei, în luna iulie, de aproape 10 ori mai mare decât media pieței (700 de lei).
„Magazinele tradiționale de materiale de construcții au costuri mari cu stocarea și operarea. Din cauza creșterilor de prețuri, multe nu își mai permit să blocheze banii în stocuri de produse care se vând mai lent. Ca urmare, numeroși retaileri aduc materiale low-cost, game economice, pentru a se menține competitivi, dar sacrifică astfel calitatea. Și, în final, clienții ies în pierdere, pentru că sunt dispuși să plătească, dar nu au de unde alege. Noi, la Depozitul Virtual, am depășit aceste limitări prin modelul inovator de afaceri pe care l-am introdus – fără stocuri fizice sau sedii și cu servicii de suport personalizate. Astfel, am reușit nu doar să ne reducem costurile operaționale, ci și să creștem, datorită serviciilor superioare oferite, valoarea medie a comenzilor, care a ajuns în iulie la 6.800 de lei”, a declarat Cosmin Răileanu, fondatorul platformei vindem-ieftin.ro.
Spre deosebire de magazinele tradiționale de materiale de construcții, Depozitul Virtual are avantajul că dispune de o marjă largă de negociere a prețurilor cu furnizorii. Acest lucru se traduce în oferte mai competitive pentru clienții finali și economii semnificative la costul final al comenzii.
Reducerea costurilor este asigurată și prin serviciile de suport tehnic în calculul materialelor necesare, care optimizează fiecare comandă și previn risipa. În plus, clienții Depozitului Virtual beneficiază de consiliere tehnică personalizată, oferită de specialiști experimentați, care îi ajută să ia decizii informate și să își rezolve concret problemele tehnice pe care le întâmpină.
„Prin eliminarea stocurilor și a sediilor fizice și prin oferirea de consiliere personalizată, Depozitul Virtual nu doar că reduce costurile și optimizează procesele pentru clienți, dar și redefinește experiența de cumpărare. Obiectivul nostru este ca, în următorii ani, să ajungem la o cotă de piață de 1% în sectorul materialelor de construcții”, a precizat Cosmin Răileanu.
Un alt avantaj competitiv major al Depozitului Virtual este că permite achiziționarea tuturor materialelor de construcții necesare dintr-un singur loc. Acest lucru simplifică procesul de achiziție și economisește timpul și resursele clienților, care obțin astfel de o experiență de cumpărare optimizată și fără stres. Depozitul Virtual colaborează cu furnizori cu stocuri disponibile imediat, ceea ce asigură livrări rapide.