Se caută Mecanicul Anului

S-a dat startul celui mai tare concurs pentru mecanici din întreaga Românie: Mecanicul Anului! Din 2010, an de an, peste 6.000 dintre cei mai buni profesioniști din toată țara au trecut prin probe grele, și-au testat pregătirea, flerul și iscusința atât teoretic, în cadrul competiției răsplătită cu premii generoase. 

Este al șaptelea an la rând când AD Auto Total, liderul pieței de distribuție de piese auto din România, aruncă mănușa celor ce-și fac din dragostea pentru mașini o profesiune de credință! Singura condiție pentru participare: pasiune nemărginită pentru motoare (un drum deschis către afirmare și celor pur și simplu pasionați de domeniu) și vârsta minimă de 18 ani.

Concursul este structurat pe două categorii: DIAGNOZĂ și MECANICĂ AUTO. Primul pas este o probă online în care, timp de o oră, aspiranții la titlu rezolvă un test preliminar.

Înscrierile sunt deschise până pe 31 octombrie, iar concurenții pot participa la o singură probă din cele două (doar diagnoză sau doar mecanică).

Primii 50 clasați la ambele categorii pleacă la Brașov, la etapa a doua, care are loc pe 10 noiembrie, la Lux Divina.

La Brașov, maratonul debutează cu un test scris care reduce numărul concurenților rămași în cursă la doar 10 la secțiunea DIAGNOZĂ, și la doar 2 la secțiunea MECANICĂ AUTO.

La MECANICĂ AUTO, cei doi finaliști au de executat, succesiv, o operațiune mecanică pe un motor instalat pe un stand, în maxim 20 de minute. Cel care reușește s-o facă cel mai rapid câștigă.

La DIAGNOZĂ, pacursul spre trofeu trece printr-o întrecere spectaculoasă, tensionată, sub lumina reflectoarelor, după modelul “Știi și Câștigi” (proba pupitrelor): cel care are are cel mai rapid răspuns corect merge mai departe.

Primii doi clasați trec la proba practică, pariul suprem. Două mașini identice pe scenă, cu aceeași defecțiune, pe care cei doi finaliști trebuie s-o identifice și s-o repare în 30 de minute!

Este o cursă contra cronometru și contra propriilor limite.

Cel care reușește să pornească primul motorul câștigă titlul de Mecanicul Anului și marele premiu, o mașină.

Competiția MECANICUL ANULUI premiază, începând de anul trecut, și SERVICE-UL ANULUI (service-ul care reușește să aibă trei angajați calificați în etapa probelor scrise, în orice secțiune).

Juriul este format din trainerii ACADEMIEI AUTO AD AUTO TOTAL, profesioniști care au la activ mii de ore de formare furnizate mecanicilor și diagnosticienilor din toată România, și care specializează traineri din întreaga Europă.

În echipa de arbitraj sunt selectați și câștigătorii edițiilor precedente ale concursului Mecanicul Anului.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.