Se distribuie tichetele suplimentate pentru Programul Rabla

Administratia Fondului pentru Mediu a inceput, miercuri, transmiterea celor 50.000 de vouchere suplimentare pentru Programul „Rabla“ din acest an. Reamintim ca bugetul operatiunii a fost marit cu 195 de milioane de lei la mijlocul lunii martie, dupa ce toate cupoanele prevazute initial s-au terminat.

Judetele programate de Administratia Fondului pentru Mediu sa ridice in prima zi tichetele valorice au fost Botosani, Suceava, Iasi si Neamt, iar numarul acestora a fost de 2.000 de vouchere. Programarea judetelor este facuta pentru 8 zile, numarul tichetelor fiind stabilit in functie de numarul populatiei. La sediul Administratiei sunt prezenti, zilnic, circa 25 de colectori, iar cei care nu se prezinta pentru a ridica tichetele valorice conform programului vor putea fi reprogramati incepand cu data de 19 aprilie.

Editia 2010 a programului Rabla a inceput in 18 februarie, fiind programate, initial, 50.000 de vouchere, dar acestea s-au epuizat dupa nici trei saptamani de la debutul operatiunii. Fata de anii trecuti, in schimbul masinii casate proprietarul primeste acum un voucher de 3.800 de lei, care poate fi valorificat la liber, precum si posibilitatea de a folosi trei astfel de cupoane (cumuland circa 2.800 euro) pentru cumpararea unei masini noi. Restul sumei se achita folosind banii cash, credit sau leasing, in functie de optiunea si posibilitatile fiecaruia. Tichetul valoric se obtine pentru un autovehicul mai vechi de 10 ani, inmatriculat in Romania inainte de 31 decembrie 2006, si pe care proprietarul – sau cumparatorul „rablei“, mai nou – l-a predat spre casare unui operator economic autorizat, obtinand in acest sens un certificat de distrugere. In tara, exista circa 240 de unitati REMAT, toate participante in program.

Dupa ce Guvernul a dublat, in martie, numarul voucherelor, in editia de anul acesta vor putea fi casate 100.000 de masini vechi in program, de trei ori mai multe decat anul trecut.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.