Se redeschid centrele de bike-sharing gratuit in Herastrau si Kiseleff

Primaria Sectorului 1 si Asociatia Green Revolution redeschid, sambata, centrele de bike-sharing gratuit „La Pedale“, in parcurile Herastrau si Kiseleff. Pe baza unui buletin de identitate, un adult va putea primi trei biciclete, perioada maxima de inchiriere fiind de doua ore.

Bucurestenii sunt asteptati de 250 de biciclete, cu 100 mai mult fata de anul trecut. Bicicletele sunt grupate pe trei categorii; pentru adulti, adolescenti si copii. Cei dornici sa faca o plimbare trebuie sa stie sa mearga cu bicicleta, sa cunoasca regulile de circulatie, sa aiba un comportament decent si sa aduca bicicletele inapoi in stare buna de functionare. „Mersul pe bicicleta a devenit aproape un simbol al civilizatiei urbane europene din secolul XXI. In marile orase din Europa, oamenii au inteles ca lupta cu aglomeratia din trafic nu poate fi castigata la volanul automobilului. De aceea apeleaza intr-un numar cat mai mare la acest mijloc de transport sanatos, curat si – de ce nu? – eficient. Scopul nostru este promovarea acestei solutii europene de transport nepoluant, ca alternativa la traficul din ce in ce mai sufocant din Bucuresti. Ne urcam pe bicicleta (si) pentru ca vrem ca Bucurestiul sa semene cu marile orase din Europa“, sustine Andrei Chiliman, primarul Sectorului 1.

Anul trecut, in perioada 26 august – 15 noiembrie, in centrele „La Pedale“ au fost inregistrati peste 23.000 de utilizatori. Proiectul se va desfasura anul acesta in intervalul 10 aprilie – 31 octombrie. Programul centrelor de inchiriere va fi de luni-vineri in intervalul orar 12:00-19:00, iar sambata si duminica de la 10:00-20:00.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.