Se ridică restricțiile de tonaj (7,5 tone) pe Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj-Deva

Începând din data de 28 mai, se ridică temporar restricțiile de tonaj (7,5 tone) instituite pe Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj-Deva, informează Compania Națională de Administrare a Infrastructurii rutiere (CNAIR). 

„Precizăm ca restricțiile de viteză vor fi menținute pentru desfășurarea traficului în condiții de siguranță”, adaugă CNAIR, în comunicatul transmis redacției, în 27 mai.

Anterior, ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a declarat, la începutul ședinței de Guvern: „Începând de mâine, 28 mai, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere va ridica temporar restricţiile de tonaj pe tronsonul 3, cei 21 de kilometri dintre Holdea şi Ilia. Vă reamintesc că am preluat, în noiembrie 2019, 21 de kilometri de muzeu în aer liber, iar pe 24 decembrie am decis deschiderea traficului pe acest tronson de autostradă cu restricţii de viteză şi de tonaj, în baza expertizelor realizate la comanda Companiei de Drumuri şi în urma finalizării intervenţiilor la podul peste Mureş”.

Premierul Ludovic Orban a întrebat retoric: „Pentru măgăriile pe care le-au făcut ăştia pe lotul 3 din Lugoj-Deva nu plăteşte nimeni?”. 

Pe 23 decembrie anul trecut a fost deschis traficul pe Lotul 3 al autostrăzii Lugoj-Deva, în lungime de 21 de kilometri, iar CNAIR preciza că sunt instituite următoarele restricții de viteză:

  • Viteza maximă de până la 80 km/h
  • Viteza maximă de 50 de km/h, când partea carosabilă este acoperită cu polei, gheață, mâzgă sau circulația pe durata ploilor torențiale
  • Viteza maximă de 60 de km/h pe zona podului peste râul Mureș (rampe şi pod principal, intre km 68+500 şi km 69+500), pe zona podurilor de pe autostrada de la nodul Ilia (poduri şi rampe intre km 76+100 şi km 77+000), respectiv pe zona podului de pe autostrada de la nodul Dobra   (pod principal şi rampe intre km 67+000 şi km 67+500).

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.