Se scumpesc gazele

Gazele se scumpesc mai devreme decât era anunțat, după ce ANRE a onorat solicitarea furnizorilor. Noua majorare ar fi trebuit să aibă loc la 1 aprilie, după ce Comitetul de Reglementare al ANRE stabilise în 30 martie 2017 valoarea CUG de 81,48 lei/MWh pentru perioada 1 aprilie 2017- 31 martie 2018.

foto: Jean-Mihai Pâlșu

În 8 ianuarie, Comitetul de Reglementare al ANRE a aprobat majorarea de la 81,48 la 88,28 lei MWh nivelul sumei fixe unitare pentru acoperirea costurilor de achiziţie a gazelor naturale (CUG).

“Modificarea valorii CUG generează o creştere a preţurilor reglementate, concomitent cu alte actualizări ale elementelor componente ale preţurilor, începând cu data de 10 ianuarie 2018. Impactul unitar în preţurile practicate de furnizorii clienţilor casnici reglementaţi, este de 0,68 bani/Kwh, ceea ce reprezintă o creştere a valorii facturii lunare estimate la nivelul unui an de 4,8 lei pentru un consum mediu de 700 Kwh/luna/loc de consum”, precizează Autoritatea Naţională de Reglementare în Energie (ANRE), într-un comunicat.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.