Secretarul general al IRU: Avem instrumentele pentru a stimula comerțul post-COVID

Secretarul general al IRU, Umberto de Pretto, a participat, în această săptămână, la două conferințe online ale Organizației Mondiale a Zonelor Libere (World FZO) privind logistica și gestionarea vamală.

sursă foto: IRU

Într-o primă discuție, Umberto de Pretto și-a exprimat opiniile cu privire la transportul rutier post-COVID, alături de președintele UPS, David Abney, directorul de transport și logistică al Accenture, Christopher Logan, și CEO-ul DP World, sultanul Ahmmed Bin Sulayem, precizează IRU, într-un comunicat.

Secretarul general al IRU a subliniat că avansarea digitală ar fi esențială pentru a respecta măsurile de distanțare socială și pentru a atenua impactul măsurilor de sănătate asupra timpilor de așteptare la frontieră.

El a oferit sprijinul IRU țărilor care doresc să pună în aplicare sistemul eTIR, care a fost identificat de către secretarul general al Organizației Națiunilor Unite drept un instrument fundamental pentru a facilita comerțul în timpul și după pandemie.

„Flexibilitatea, adaptabilitatea și utilizarea soluțiilor digitale vor fi esențiale pentru a supraviețui și a rămâne competitivi”, a insistat Umberto de Pretto.

O altă conferință online, cu Lars Karlsson din KGH, Poul Hansen al UNCTAD și Loay Mashabi din Vama Saudită, a adunat peste 3.000 de participanți din 154 de țări și a examinat transformarea vamală și a gestionării frontierelor în timpul pandemiei. Toți vorbitorii au subliniat importanța implementării instrumentelor globale pe care le avem deja pentru a stimula comerțul.

TIR este unul dintre aceste instrumente. Utilizarea sa în Arabia Saudită a redus deja timpul de trecere a frontierei către Emiratele Arabe Unite de la două zile la doar patru ore. Luarea sistemului complet digital prin implementarea eTIR și a benzilor eTIR dedicate va reduce și mai mult timpii de așteptare, reducând costurile pentru operatori, facilitând și asigurând în același timp comerțul transfrontalier.

IRU este organizația mondială de transport rutier, vocea a peste 3,5 milioane de operatori de mobilitate și logistică prin intermediul membrilor din peste 80 de țări. IRU pledează pentru transportul rutier și rolul crucial pe care acesta îl joacă în stimularea prosperității, siguranței și sustenabilității.

IRU facilitează transportul de mărfuri la nivel global, în special prin intermediul sistemului TIR, care permite mărfurilor să treacă frontierele mai rapid, sigur și eficient. TIR este utilizat de 64 de țări din întreaga lume, inclusiv de statele membre ale UE și Marea Britanie ,de mai bine de 70 de ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.