Sectorul 1: Gradinita de Vara, pentru copiii fara vacanta

Bucurestenii din Sectorul 1 isi pot duce copiii la gradinita si in vara aceasta, pentru al doilea an consecutiv, pe durata vacantei mari, inscrierile facandu-se la Gradinita nr. 206, unde prescolarii vor lua parte la activitati specifice varstei lor si programei de gradinita.

Inca de anul trecut, Gradinita nr. 206 a organizat programul „Gradinita de Vara”, pe care il va continua si in acest an incepand cu data de 1 iulie. Pana in present s-au inscris peste 70 de copiii din Sectorul 1. Programul vine in intampinarea nevoilor parintilor si copiilor, deoarece prescolarii pot ramane la gradinita de la ora 8:00 pana la 18:00 chiar si in vacanta de vara. In functie de numarul de solicitari, educatorii formeaza grupe de copii, care vor avea aceleasi activitati ca in timpul anului scolar: vor invata sa picteze, sa modeleze, vor invata ikebana si vor face excursii.

Anul trecut, datorita vremii frumoase, elevii care au participat la „Gradinita de Vara” au putut iesi zilnic cu educatoarele in parc. „Ne-am gandit sa le oferim posibilitatea si parintilor care nu au cu cine sa-si lase copiii in vacanta sa poata veni la noi la gradinita. Anul trecut am avut 30 de copii, o grupa formata din prescolari din Sectorul 1 si nu numai. Copiii au fost foarte incantati, la fel si parintii, pentru ca unii, desi nu aveau micutii la gradinita noastra, i-au inscris apoi aici. Parintii nu au fost nevoiti sa plateasca sume suplimentare, ci doar obisnuita contributie pentru hrana”, a declarat Petronela Patrascu, directoarea Gradinitei nr. 206.

 

Gradinita de Weekend, un sfarsit de saptamana liber pentru parinti

 

Un alt proiect al Primariei Sectorului 1 destinat prescolarilor este ”Gradinita de Weekend”, gandit pentru parintii care doresc sa aiba un sfarsit de saptamana liber. Acestia ii pot trimite pe copii la gradinita, in acelasi interval orar ca la Gradinita de Vara. La acest program participa cadre didactice si se lucreaza pe centre de interes, pe metoda proiectelor.

 

Gradinita cu program saptamanal

 

In Sectorul 1 exista si o gradinita cu program saptamanal (in str. Frumoasa nr. 24), destinata diferitelor categorii de personae care lucreaza in ture sau au delegatii in tara: medici cu ture de garda, angajati care au multe deplasari in tara, cadre militare, muncitorii care lucreaza in trei schimburi etc. Alocatia de hrana e singura obligatie de plata a parintilor, restul cheltuielilor fiind decontate de Primarie.

In prezent, in Sectorul 1 se afla cele mai multe centre after-school din Capitala: in aproape 70% din unitatile de invatamant prescolar, primar si gimnazial exista programul after-school care ofera posibilitatea elevilor sa ia masa de pranz, sa se odihneasca dupa terminarea cursurilor, sa-si faca lectiile sub indrumarea profesorilor si sa practice diverse sporturi. Un astfel de centru se afla la Scoala nr. 1 „Sfintii Voievozi”, unde cei mici beneficiaza de un pedagog care le supravegheaza temele, fac meditatii la limba engleza, la care se adauga activitatile sportive, precum si alte activitati de recreere.

In perioada urmatoare, Primaria Sectorului 1 intentioneaza sa extinda aceste proiecte, pentru a veni in sprijinul parintilor cu program incarcat.

 

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.