Sectorul 2: Ajutoare pentru sinistratii din Suceava si Botosani

 

Primaria Sectorului 2 al Capitalei a trimis, marti, inca 4 tiruri cu ajutoare umanitare, in greutate de 80 de tone, catre judetele Suceava si Botosani, dupa un prim transport plecat luni cu cate 20 de tone incarcate in doua tiruri.

Potrivit primarului Neculai Ontanu, pentru data de 16 iulie este programat un alt transport, cu cel putin 10 tiruri cu materiale de constructii adunate de administratia locala in colaborare cu firme de profil si “cu sprijinul nepretuit al bucurestenilor”. Mii de bucuresteni au sarit sa-i ajute pe sinistrati, aducand la cele cinci corturi amplasate de primarie in Parcul Circului bunuri necesare supravietuirii persoanelor ramase fara nimic din ce au agonisit o viata intreaga.

In functie de necesarul de urgenta al sinistratilor, transmis Primariei Sectorului 2 de autoritatile din localitatea Salcia, judetul Suceava, unul din tiruri a fost incarcat cu 10 tone de grau, alimente, apa minerala si plata, mobila, precum si aparatura electrocasnica care vor fi oferite familiilor ale caror gospodarii au fost luate de ape. Cel de-al doilea tir a plecat catre Dorohoi, judetul Botosani si, la solicitarea autoritatilor locale din zona afectata, a fost incarcat cu articole de imbracaminte, incaltaminte, paturi, asternuturi de pat, unelte de uz gospodaresc etc. Celelalte tiruri superlong au fost incarcate cu materiale de constructii de stricta necesitate pentru refacerea imobilelor distruse de viituri. Este vorba despre BCA, cherestea, ciment, cuie, materiale termoizolante, tabla tip Lindab pentru acoperisuri, var, tamplarie, usi si ferestre, mobilier si electrocasnice, plus alte materiale necesare construirii unei case de la zero, donate de sponsori inimosi.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.