Sectorul 2: Aproape 7 milioane de lei in asfalt, apa si canalizare pe 16 strazi din cartierul Gherghitei

 

Toate cele 16 strazi din cartierul Gherghitei din Sectorul 2 al Bucurestiului vor avea anul acesta retele de alimentare cu apa, canalizare si vor fi asfaltate, a anuntat, marti, primarul Neculai Ontanu. Edilul a publicat in Serviciul Electronic de Achizitii Publice – SEAP – anuntul pentru desemnarea firmei de constructii care va executa aceasta importanta investitie in una dintre zonele inundabile ale orasului.

 

Lucrarile sunt programate sa inceapa la jumatatea lunii aprilie si sa se incheie la sfarsitul lunii iulie, data la care sunt prevazute sa demareze operatiunile de reabilitare a celor 16 strazi, respectiv asfaltarea lor si amenajarea trotuarelor. “Deoarece cartierul Gherghitei se afla intr-o zona depresionara a Capitalei, de unde nu se pot evacua apele reziduale prin metoda clasica a sistemului gravitational, este absolut necesara construirea unei statii de pompare a apelor menajere. Am prevazut ca investitia sa fie amplasata pe intrarea Gherghitei. Instalatia va fi dotata cu pompe electrice de mare capacitate, care vor asigura debitul necesar pentru evacuarea rapida a apelor reziduale de la locuitorii cartierului, precum si a apelor meteorice din sistemul de canalizare stradala, astfel incat gospodariile bucurestenilor sa fie protejate de inundatii in caz de ploi torentiale”, ne-a declarat edilul Sectorului 2.

Costurile sunt estimate la 6.831.000 lei, iar banii vor fi alocati din bugetul local al Primariei Sectorului 2. Neculai Ontanu spera ca valoarea investitiei sa scada, prin atragerea mai multor firme care sa concureze intre ele si sa ofere preturi cat mai mici.

Magda SEVERIN

 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.