Sectorul 3: Trafic rutier supravegheat cu 30 de camere video

 

In sectorul 3 functioneaza 30 de camere video de supraveghere a traficului rutier, amplasate pe terasele blocurilor din principalele intersectii, sau pe stalpii de iluminat de pe marile bulevarde.

Potrivit primarului Liviu Negoita, sistemul de monitorizare video a fost instituit in scopul imbunatatirii conditiilor de asigurare a ordinii si linistii publice, pentru realizarea unui trafic rutier civilizat si fluidizarea circulatiei auto, dar si pentru monitorizarea unor aspecte legate de comertul stradal sau in pietele din Sectorul 3, pentru combaterea speculei si sanctionarea celor care depoziteaza gunoi pe strada. “Monitorizarea este realizata permanent la sediul Primariei Sectorului 3, de catre Politia Comunitara Sector 3 si de catre Brigada de Politie Rutiera”, ne-a declarat edilul.

In perioada ianuarie-august, potrivit unui bilant intocmit de Politia Comunitara a Sectorului 3, cu ajutorul sistemului de monitorizare, au fost depistate:

• 520 de cazuri de acte de comert stradal neautorizat, cele mai frecvente situatii de incalcare a Legii nr.12/1990 si a HCGMB nr. 118/2004 fiind inregistrate de camerele de luat vederi instalate in zonele statiei de Metrou Dristor1, Piata Traian I, str. Patului, Piata Ramnicu Sarat, Piata Matei Ambrozie, str. Baba Novac-str. Campia Libertatii, sos. Mihai Bravu;

• 25 de fapte de tulburare a ordinii si linistii publice, contravenientii fiind amendati in conformitate cu Legea nr. 61/1991;

• 430 de cazuri de autoturisme parcate pe carosabil, acestea fiind ridicate in baza HCLS nr. 120/2006 privind reglementarea activitatii de ridicare, transport, depozitare si eliberare a vehiculelor stationate neregulamentar pe partea carosabila a drumului public din Sectorul 3, si care constituie un obstacol pentru circulatia publica;

• 18 semafoare defecte;

• 38 de cazuri de ambuteiaje;

• 5 cazuri de avarii la retelele de apa si canalizare;

• in 10 cazuri, imaginile filmate la accidente de circulatie solicitate de Brigada de Politie Rutiera a Capitalei au dus la stabilirea vinovatiei celor implicati.

Dispeceratul Politiei Comunitare Sector 3 poate fi apelat la tel. 021.9543, iar Dispeceratul Primariei Sectorului 3, la tel. 021.9854.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.