Sectorul 6, Bucuresti: 77% dintre contribuabili si-au achitat impozitul pe masina

Primaria Sectorului 6 al Bucurestilor a incasat in primele cinci luni 84% din impozitul pe cladiri datorat de contribuabilii persoane fizice pentru anul 2010, estimat la 17 milioane de lei.

Banii colectati de Directia Taxe si Impozite Locale (DITL) reprezinta:

– 77% din totalul sumei de 9,5 miloane de lei preconizata sa intre la bugetul local in acest an din impozitul pe mijloacele de transport;

– 59% din 2,7 milioane lei reprezentand impozitul pe teren;

– 57% din 6 milioane lei, reprezentand taxe de utilizare a domeniului public.

Dupa primele cinci luni, din totalul de 132,67 milioane lei previzionati a se realiza pe tot anul 2010 (pe principalele surse de venituri) atat pentru persoanele fizice, cat si juridice -, in centrele SPFPL Sector 6 se incasase mai mult de 55%, potrivit reprezentantilor Primariei Sectorului 6. Comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, suma incasarilor provenita din impozitele si taxele locale ce intra la bugetul local al Sectorului 6 a crescut cu 4,68%.

Primaria Sectorului 6 reaminteste contribuabililor ca, in afara de mijloacele clasice de plata (ghiseele din cele patru centre ale SPFPL Sector 6, plasate in fiecare cartier), au la dispozitie infochioscurile. Deocamdata, acest nou sistem informational cuprinde 8 aparate, amplasate in marile centre comerciale ale sectorului: Plaza Romania, Cotroceni Parc, Selgros – Drumul Taberei, Cora – Lujerului, Carrefour Orhideea si Militari, Metro si Auchan. In primele cinci luni ale anului, prin infochioscuri au fost incasate peste 270.000 de lei de la 1.500 de cetateni care au ales aceasta comoda metoda de plata.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.