Seful Inspectiei Fiscale a Vamii Cluj, arestat

 

Alain Florin Modrea, seful Serviciului Inspectie Fiscala de la Directia Accize si Operatiuni Vamale Cluj, si cetateanul israelian Mosche Zur au fost arestati preventiv, joi seara, de Tribunalul Cluj, pentru 29 de zile, dupa ce dimineata fusesera retinuti de procurorii DNA Cluj, pentru fapte de coruptie.

 

Seful Serviciului Inspectie Fiscala de la Directia Accize si Operatiuni Vamale Cluj a fost arestat pentru luare de mita, iar cetateanul israelian, pentru trafic de influenta si dare de mita. Alain Florin Modrea a fost prins in flagrant delict in timp ce primea 4.000 de euro de la administratorul firmei Laura Model SRL, pentru a-i determina pe subordonatii sai sa-i dea o amenda mai mica in urma unui control din luna februarie, se arata intr-un comunicat al Directiei Nationale Anticoruptie.

Potrivit Ordonantei de punere in miscare a actiunii penale intocmite de procurori, in 16 martie, Mosche Zur a primit de la administratorul societatii comerciale suma de 12.000 de euro, pentru a o remite lui Modrea in scopul interventiei pe langa functionarii publici din subordine pentru intocmirea unui act de control favorabil. In cursul lunii februarie, echipa de control din cadrul Directiei Regionale pentru Accize si Operatiuni Vamale ii comunicase administratorului firmei ca au fost descoperite probleme grave si ca vor fi calculate retroactiv accize, taxe vamale si accesorii pentru marfuri importate de firma sa in decursul a cinci ani.

Administratorul firmei a facut un denunt in acest caz, Modrea fiind prins, miercuri, in flagrant delict de procurorii anticoruptie, in timp ce primea 4.000 de euro de la Zur.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.