Senzori de monitorizare a traficului auto

OPTEX va lansa în România o nouă serie de senzori de monitorizare a traficului auto. Noile dispozitive vor fi prezentate oficial cu ocazia Intertraffic, cel mai mare eveniment dedicat soluţiilor de trafic din lume. Intertraffic va avea loc în perioada 22-23 martie, la Amsterdam, iar la scurt timp după, senzorii vor fi disponibili în ofertele partenerilor OPTEX din România.

Seria ViiK este compusă din două modele: OVS-01GT este senzorul dedicat porţilor, barierelor sau activărilor de uşi industriale şi OVS-01CC este senzorul ce poate număra maşinile aflate în mişcare.

Detectorii Viik folosesc tehnologia Frequency-Modulated-Continuous-Wave (FMCW) şi reprezintă soluţia ideală pentru cazurile în care circuite de tip buclă inductivă nu pot fi instalate, datorită fie unei deteriorări a suprafeţei drumului, fie datorită pavării.

OVS-01GT este un senzor dual ce foloseşte tehnologiile de detecţie bazate pe microunde şi ultrasunete, având capabilitatea de a detecta atât mişcarea unui autovehicul, cât şi prezenţa lui. Această caracteristică este potrivită pentru cazurile în care nu se doreşte folosirea de dispozitive tip bucle inductive. Senzorul detectează prezenţa de maşini mici sau mari, sau autovehicule în mişcare şi are capabilitatea de a ignora traficul uman. Este uşor de instalat şi, spre deosebire de senzorii tip bucle inductive, nu impune lucrări asupra carosabilului, dispozitivul putând fi instalat la cca 500mm deasupra solului. OVS-01GT se conectează automat la porţi de acces inteligente sau bariere şi include un meniu programabil. Senzorul dispune de cinci niveluri de sensibilitate şi cinci zone de excludere, toate acestea fiind configurabile cu ajutorul unui singur buton de calibrare. Acest produs este potrivit atât unor activări simple, cât şi ca parte integrantă a unui sistem de parcare complex.

Seria ViiK oferă o opţiune viabilă la senzorii tradiţionali tip buclă inductivă. Ambele modele sunt fiabile şi uşor de instalat. Prin alegerea unui senzor OPTEX se păstrează nivelul de performanţă anterior, dar se și elimină nevoia de a opera lucrări de instalare la nivelul carosabilului”, a declarat Jacques Vaarre, Managing Director pentru OPTEX EMEA.

OVS-01CC poate detecta şi număra autovehiculele mici sau mari cu viteze de până la 60km/h. Contorul poate fi montat într-un mod similar, pe un stâlp sau perete, la 90 de grade. Aria sa de detecţie, de până la 8m, poate fi personalizată cu 8 setări de distanţă şi 5 de sensibilitate. Aceasta este o opţiune perfectă pentru numărarea maşinilor din parcurile de retail sau monitorizarea traficului străzilor importante.

Despre Optex

OPTEX Co., Ltd este lider global în dezvoltarea de soluții de detecție, senzorii OPTEX dedicați supravegherii de interior și de exterior fiind distribuiți la nivel mondial. Printre produsele lansate se numără atât detectoare cu fir și wireless, cât și senzori specializați cu rolul de a activa sistemele CCTV. De asemenea, OPTEX este dezvoltatorul unui detector laser de clasa I, dedicat celor mai rafinate integrări de sisteme de securitate. De la lansare și până acum, OPTEX și-a construit reputația la nivel mondial de producător de produse și tehnologii inovative și de calitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.