SF pentru drumul expres Găești-Ploiești, contractat

Directorul general interimar al CNAIR, Mariana Ioniță, a semnat la Găești, în 25 august, contractul pentru elaborarea studiului de fezabilitate (SF) și proiectului tehnic aferente drumului expres Găești-Ploiești.

Asocierea Search Corporation – MEGA Muhendislik Musavirlik A.S. (MEGA Engineering Consulting INC) a câștigat licitația, cu o ofertă de 15,86 milioane de lei, fără TVA, ce va fi finanțată din fonduri europene nerambursabile.

Contractul are o durată de 2 ani, din care 14 luni pentru realizarea Studiului de Fezabilitate, 6 luni pentru Proiectul Tehnic de Execuție și 4 luni pentru servicii de asistență tehnică în pregătirea procedurilor de achiziție a contractului de lucrări și în obținerea finanțării europene.

După cei 2 ani, va fi lansată licitația pentru execuția lucrărilor de construire a drumului expres.

Prezent la semnarea contractului, ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a declarat: „Proiectul pentru realizarea drumului expres Găeşti-Ploieşti va pune în valoare zona şi o va conecta la marile coridoare europene de transport, la Coridorul 4 Pan European reprezentat de autostrada A1 şi spre Moldova, Coridorul 9 Pan European spre Buzău, Focşani viitoarea autostradă A7. Totodată, acest drum expres va fi un punct de inflexiune pentru această zonă, va fi o variantă suport mai scurtă pentru traficul care vine din zona de sud pe relaţia Craiova-Piteşti şi care poate ocoli Bucureştiul în drum spre Moldova, respectiv spre Dobrogea”.

Ministrul a adus și „veşti bune” în privința drumului trans-regio A1 Titu-Bâldana-Târgovişte-Sinaia, care, „pe două dintre componentele sale, înregistrează evoluţii importante pentru lărgirea la 4 benzi pe DN7 Bâldana-Titu”.

„La sfârşitul lunii mai a fost publicat în SEAP anunţul de participare pentru atribuirea contractului de proiectare şi execuţie lucrări, iar conform calendarului Companiei de Drumuri în septembrie avem termen de depunere a ofertelor. Credem că până la sfârşitul anului, în ipoteza în care nu avem contestaţii, vom semna contractul de execuţie pentru acest tronson. De asemenea pentru proiectul de modernizare DN 71 Bâldana-Târgovişte-Sinaia, lărgire la 4 benzi, drumul având depusă o ofertă pentru primul lot, termenul desemnat de semnate a contractului de proiectare şi execuţie îl estimăm pentru luna noiembrie”, a precizat ministrul Lucian Bode.

Premierul Ludovic Orban, prezent la eveniment, a declarat și el că „obiectivul nostru este să semnăm cât mai repede contractul de proiectare și execuție pentru lărgirea la patru benzi a DN 71, între Bâldana și Târgoviște”.

„De asemenea, să semnăm contractul de reabilitare pe DN 71, pe tronsonul Târgoviște-Sinaia și, nu în ultimul rând, să facem ce am promis în momentul în care Renault a decis să investească la Titu, pentru cel mai modern centru de testare, să ne ținem de cuvânt și să realizăm lărgirea la patru benzi pe tronsonul Bâldana – Titu. Aceste proiecte sunt în diferite faze. Deja proiectul de lărgire la patru benzi Bâldana -Târgoviște este în fază de procedură de licitație. DN7 – urmează să fie lansată licitația dacă nu mă înşel, în jurul datei de 9 septembrie sau 10 septembrie. Doamna director general… Şi de asemenea, sperăm să vină oferte și pe reabilitarea DN 71, între Târgoviște și Sinaia, un drum superb, care trebuie reabilitat, care poate să contribuie la dezvoltarea nordului județului Dâmbovița”, a precizat Ludovic Orban. 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.