Sibiu Rally Romania, inclus în calendarul FIVA

Sibiu Rally Romania a fost inclus în calendarul FIVA alături de cele mai prestigioase competiții de mașini istorice din lume, informează organizatorii.


După o ediție de poveste în 2017, Raliul Sibiului va continua cu noi suprize și în 2018. Ediția de anul viitor se va desfășura în perioada 16 – 18 august pe cele mai spectaculoase drumuri din județul Sibiu.

Sibiu Rally Romania a rămas, după ediția spectaculoasă din 2017, în calendarul Federației Internaționale a Vehiculelor Istorice (FIVA), alăuturi de cele mai prestigioase competiții de mașini istorice din lume. În același timp, etapa de la Sibiu face parte și din calendarul Campionatului de Raliuri de Regularitate pentru Vehicule Istorice 2018, organizat de Retromobil Club România.


Anul acesta Sibiu Rally Romania se va desfășura în perioada 16 – 18 august, iar traseul include cele mai spectaculoase drumuri și cele mai importante puncte turistice din județul Sibiu.

În 2017, la start au fost echipaje din 11 țări, iar pentru 2018 se anunță deja o participare din mai multe țări în urma colaborărilor demarate cu colecționari și cluburi de renume din Europa.


Ediția din 2018 va fi una cu și mai multe surprize, dar va păstra punctele importante de anul acesta. Transfăgărășan, cel mai spectaculos drum din România, va rămâne în program, și, în plus, vor fi introduse din nou probele de noapte și o serie de alte surprize care vor duce la atragerea unui număr și mai mare de echipaje.

Timp de trei zile, Sibiul va fi din nou punctul de întâlnire al mașinilor clasice și a celor de competiție într-un spectacol dedicat tuturor pasionaților de sporturi cu motor. “Sunt încântat că am reușit să rămânem în calendarul internațional FIVA și că Sibiu Rally Romania este pe aceeași listă cu celebra 1000 Miglia din Italia, dar și cu alte evenimente de top din întreagă Europă. La fel ca și până acum, vom încerca să atragem cât mai multe echipaje din afara României și să promovăm orașul și județul Sibiu la nivel internațional”, a spus Sorin Itu, organizatorul evenimentului.


Sibiu Rally Romania face parte pentru a treia oară consecutiv și din calendarul Campionatului de Raliuri de Regularitate pentru Vehicule Istorice 2018, organizat de Retromobil Club România.

Sibiu Rally Romania 2018 se va desfășura în perioada 16 – 18 august și este un festival dedicat masinilor istorice si sporturilor cu motor care se desfasoara sub egida Federaţiei Internaţionale a Automobilului, Federației Internaționale a Vehiculelor Istorice (FIVA), Automobil Clubul Român (ACR) şi Retromobil Club România (RCR).

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.