Simfonia primaverii

Primariile bucurestene organizeaza, in parcuri, ateliere de creatie si expozitii cu vanzare de martisoare confectionate de copiii aflati in sistemul de protectie sociala, dar si de prescolarii din gradinite. Fondurile vor fi utilizate pentru procurarea materialelor necesare activitatilor de creatie.

 

In parcul „Titanii“, la intrarea de langa Policlinica Titan, isi etaleaza creatiile, pe sase standuri, 16 copii din Apartamentele de Tip Familial, Centrul de Plasament ,,Pinocchio“ si Complexul de Servicii pentru Copiii cu Dizabilitati. Sumele de bani ce vor fi incasate vor constitui bugetul apartamentelor si centrelor artistilor participanti si vor fi utilizate pentru procurarea de materiale consumabile necesare dezvoltarii acestui tip de activitati.

Parcul „Alexandru Ioan Cuza“ (fost IOR) este gazda unei expozitii de martisoare si felicitari confectionate de copiii de la gradinitele „Crocodil Dandi“ si „Bambi“, sub genericul „Zambet de copil“. Tot aici sunt organizate ateliere de creatie, astfel incat copiii prezenti in parc au ocazia sa-si creeze propriile modele de martisoare si felicitari. Evenimentul are un caracter umanitar, urmarindu-se strangerea de fonduri pentru copiii institutionalizati in centrele Fundatiei Viitor pentru Copiii Romaniei (Bd. 1 Decembrie 1918 nr. 56 E). Fundatia asigura, prin centrul de zi, asistenta psihologica, protectie sociala, consiliere familiala, ingrijire medicala, educatie prescolara. De aceste servicii beneficiaza 62 de copii ce provin din familii devaforizate si marginalizate, timp de cinci zile pe saptamana intre orele 7.30-18.30. „Asemenea evenimente se inscriu in seria activitatilor extrascolare dedicate stimularii creativitatii copiilor din centrele de plasament“, ne-a declarat Liviu Negoita, primarul Sectorului 3.  

Ca in fiecare an, si copiii din Sectorul 6 au creat martisoare si felicitari. La Palatul Copiilor, in cadrul Targului de Martisor, copiii din Centrul pentru copii cu dizabilitati „Domnita Balasa“ expun sute de martisoare, felicitari si obiecte de artizanat. Copiii hipoacuzici au expozitie cu obiecte realizate de ei, la Bazarul de Martisor de la sediul Orange. Anul acesta, micilor artisti li se alatura si beneficiarii Complexului de Servicii Sociale „Sf. Nectarie“, ale caror creatii pot fi vazute la targul de cadouri de la EXPOMALL din incinta AFI Palace Cotroceni. „Obiectele expuse sunt confectionate de copii, in cadrul atelierelor de creatie, artistii pregatindu-se pentru acest evenimente inca de la inceputul anului“, ne-a declarat primarul Cristian Poteras.

In Parcul Drumul Taberei, pentru a marca venirea primaverii, Primaria Sectorului 6 organizeaza, in colaborare cu Centrul Cultural European, „Simfonia de primavara“, evenimentul ce se va desfasura de la 1 Martie pana la 8 Martie. In fiecare zi, de la ora 12.00, sunt asteptati copii, parinti, bunici si oricine doreste sa admire si sa se plimbe pe sub cele 12 arcade de flori amplasate la intrarea in parc. O alta surpriza pregatita de autoritatea locala este jocul de lumini care va fi insotit de muzica clasica ce se va auzi din „Foisorul florilor“.

Amatorii de martisoare unicat si de obiecte incarcate de istorie sunt asteptati in fata parcului Kiseleff, la Targul de Martisor, si in alveola de langa Muzeul Taranului Roman, la Targul de Antichitati, ambele organizate de Primaria Sectorului 1 si de Asociatia de Turism si Ecologie „Carpatia“. Vizitatorii se pot delecta cu turta dulce si alte bunatati in timp ce descopera martisoare traditionale, articole realizate manual si produse mestesugaresti sau obiecte incarcate de istorie precum: carte veche, filatelie, numismatica, icoane, decoratiuni interioare si tot ceea ce inseamna antichitati veritabile.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.