Sindicalistii de la Metrou ar relua greva pe 15 iunie

Greva de solidaritate a angajatilor de la metrou s-a incheiat, marti, cu putin inainte de ora 12:00, fiind suspendata pana “in jur de 15 iunie, cand avem programata declansarea grevei generale pe termen nelimitat, daca Guvernul va adopta actul normativ prin care ne va taia salariile, caz in care vom denunta unilateral contractele colective de munca”, a anuntat Ion Radoi, presedintele Uniunii Sindicatelor Libere Metrou.

Liderul sindical a spus ca nu accepta nicio reducere a salariilor, fie ca este vorba de 25% sau mai putin, si ca organizatiile din patru judete, respectiv Caras Severin, Gorj, Bihor, Alba, au trimis deja tabelele cu semnaturi pentru sustinerea grevei.

Cat priveste protestul de marti, la care au renuntat si sindicalistii de la CFR, si cei de la RATB, Radoi a precizat ca Metrorex nu a pierdut, ci, dimpotriva, a facut economii cu energia, cu salariile angajatilor si cu subventia pentru calatori.

Magazinele din statiile de metrou au avut ceva pierderi din cauza acestei greve, in intervalul orar 5:00-12:00, fiind transportati aproximativ o treime din calatorii care circula zilnic cu acest mijloc de transport, respectiv 200.000.

Magda SEVERIN

Foto: Jean-Mihai PALSU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.