SIPSI: Taxa de 40 de euro nu se aplică

Operatorul de sistem SIPSI a informat într-o declarație oficială că taxele de 40 de euro nu sunt percepute de la 1 ianuarie 2018 în Franța.

“Primim multe întrebări cu privire la aplicarea practică a acestei măsuri. Cu toate acestea, condițiile tehnice sau legale nu sunt îndeplinite pentru implementarea acestei contribuții, nici la 1 ianuarie 2018, nici chiar în viitorul apropiat. Informațiile contrare care circulă pe acest subiect sunt parțiale sau eronate. Vă vom informa cât mai curând posibil cu privire la decizia luată cu privire la această măsură”, a precizat operatorul de sistem SIPSI.

Pe piață au apărut informații încă de la sfârșitul anului 2017 că platforma SIPSI va impune o taxă de 40 de euro. Aceasta ar urma să se aplice fiecărui conducator auto angajat într-o companie cu sediul în afara Franței, în baza decretului din 3 mai 2017. Guvernul francez a declarat că taxele vizează compensarea costurilor de înființare și exploatare a sistemului, ceea ce permite raportarea lucrătorilor detașați.

SIPSI dă însă asigurări  că, cel puțin în viitorul apropiat, nu va exista această taxă.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.