Sistem inteligent de control al accesului în clădirile STB

ASSA ABLOY România, filială a grupului suedezo-finlandez cu același nume, a implementat un sistem inteligent de control al accesului în clădirile Societății de Transport București (STB), o companie cu peste 5.000 de angajați. 

Societatea de Transport București asigură transport public în Capitală și județul Ilfov, operând peste 2.000 de mijloace transport în comun. Compania a căutat un sistem inovator, ușor de utilizat, dedicat gestionării timpului și a prezenței personalului format din circa 5.000 de angajați. De asemenea, soluția aleasă trebuia  să fie fiabilă și ușor de implementat în mai multe locații ale companiei. 

Precizările transmise ZIUA CARGO:

Proiectul a fost derulat, în prima jumătate a acestui an, și a presupus instalarea variantei software Incedo Business Plus pentru management, alături de o gamă personalizată de componente hardware, pentru gestionarea accesului, potrivite și pentru alte domenii de activitate. 

Principalele cerințe ale proiectului au fost legate de instalarea unui sistem care să se poată integra perfect cu alte soft-uri deja existente în companie, în timp ce oferă cititoare de carduri robuste, securizate, care pot fi amplasate cu ușurință în diverse puncte. De asemenea, potențialul de extindere a domeniului de aplicare a sistemului la alte aplicații și/sau locații în viitor a fost un factor decident. Astfel, soluția Incedo Business Plus oferită de ASSA ABLOY România s-a pliat pe necesarul STB.  

„Incedo Business, o suită de sisteme de control al accesului, pretabilă pentru o arie largă de domenii de activitate – pentru clădiri comerciale, spații de birouri sau chiar pentru cele din sectorul public, a fost inclusă în portofoliul nostru tocmai pentru a veni în întâmpinarea noilor nevoi de digitalizare pentru clădiri și sisteme de securitate”, a declarat Florin Tihulcă, managing director ASSA ABLOY România.

La nivel european, platforma Platforma Incedo Business de la ASSA ABLOY este cel mai des utilizată în clădiri comerciale, de birouri, spitale, guvernamentale, sediile unor mari companii precum Makita (Slovacia) sau Plexus (Marea Britanie), utilizând deja această soluție. 

Pe plan local, platforma Incedo Business de la ASSA ABLOY este recomandată unei arii largi de clădiri, de la construcții din industria de ospitalitate (hoteluri de dimensiuni mici și medii), farmaceutică, educație, dar și clădirilor din sectorul public (puncte de interes deschise publicului sau clădiri guvernamentale cu acces restricționat). Sistemul oferă 3 opțiuni unice de management (Lite, Plus și Cloud) și poate gestiona accesul de la 1.000 până la 300.000 persoane și un sistem de control al accesului bazat pe cloud. 

95% dintre clădirile noi dispun de un sistem inteligent de control al accesului

Potrivit companiei, din ce în ce mai multe companii optează pentru birouri aflate în clădiri inteligente, iar controlul accesului reprezintă un factor esențial în această migrare, așa cum arată și integrarea sistemului Incedo de către STB. De asemenea, aproape toate proiectele noi sunt dotate cu un astfel de sistem, adăugând un nivel superior de siguranță unei locații. 

Florin Tihulcă

„Procentul companiilor care optează pentru un sistem inteligent de control al accesului în noile birouri este unul covârșitor, de aproape 95%, iar tendințele din ultimii ani vizează soluțiile wireless cu credențiale mobile – Bluetooth sau NFC. Practic, accesul se face pe baza telefonului mobil care devine o cheie virtuală, o tehnologie de vârf în termeni de comoditate și portabilitate, dar și un pas logic în îmbunătățirea accesului în clădiri”, a subliniat Florin Tihulcă.

Potrivit acestuia, unul dintre motivele pentru care companiile aleg un astfel de sistem este ușurința de integrare, instalare și setare. Sistemul permite o integrare facilă, online sau offline, a ușilor wireless, atât în cazul clădirilor noi, cât și celor existente. Instalarea dispozitivelor se face, de asemenea, wireless și fără a necesita întreruperea activității cotidiene. Nu în ultimul rând, un astfel de sistem este ușor de extins și scalabil la infinit, se instalează și actualizează rapid, oferind rezultate imediate. De asemenea, se poate adapta celor mai recente modificări tehnologice, combinând în mod intuitiv puncte de acces sigure și conectate cu tehnologii de identificare inteligente, pentru o soluție de viitor.

Un puternic beneficiu îl reprezintă și reducerile de cost pe care le generează un sistem de control al accesului. Pe de o parte, la nivelul administrării sistemului, acesta permite gestionarea zilnică, intuitivă, a fiecărui sistem de securitate prin intermediul unui singur portal, dar și prin unificarea tuturor aspectelor de administrare. Pe de altă parte, la nivelul gestionării facilităților, sistemul oferă o experiență de securitate conectată, control proactiv și reactiv al accesului, gestionarea fără efort a fluxului de persoane din jurul unei clădiri, totul dintr-o singură platformă. 

Potrivit ASSA ABLOY, configurația și costul unei astfel de platforme este 100% personalizat în funcție de nevoile unei clădiri, asemenea costurilor de mentenanță lunară. Sistemul este unul modular și adaptabil, astfel încât implementarea sa se poate face etapizat și pe module. 

Despre ASSA ABLOY 

ASSA ABLOY, companie suedezo – finlandeză, este liderul global în soluții de acces, dedicat satisfacerii nevoilor utilizatorilor finali de securitate, siguranță și confort. De la înființarea sa, în 1994, ASSA ABLOY a crescut dintr-o companie regională într-un grup internațional cu aproximativ 50.000 de angajați, operațiuni în peste 70 de țări și vânzări de aproape 71 miliarde coronae suedeze. Pe segmentul de securitate electromecanică, Grupul are o poziție de lider în domenii precum controlul accesului, tehnologia de identificare, automatizarea intrărilor și securitatea hotelieră.

ASSA ABLOY a intrat pe piața din România în 1994, prin preluarea Urbis – marcă recunoscută a produselor de securitate din România. Cu o expertiză de peste 45 de ani, ASSA ABLOY România activează cu succes pe piața sistemelor de închidere din România, oferind produse la standarde de calitate și durabilitate ASSA ABLOY. Forţa ASSA ABLOY constă în portofoliul de mărci divers, care include unele din cele mai cunoscute şi mai de încredere nume din industria sistemelor de închidere: Yale, ABLOY, effeff, FAB, HID, Mercor, Mul-T-Lock, TESA, dar și altele.

Pe plan local, ASSA ABLOY România comercializează soluții de acces prin divizia Opening Solutions. Grupul ASSA ABLOY deține, de asemenea, o unitate de producție la București – centru de excelență regional în Europa de Est pentru fabricarea broaștelor. Grupul mai este prezent, în Romania, prin încă două divizii – ASSA ABLOY Entrance Systems și ASSA ABLOY Global Solutions.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.