Sistem mixt mobil de monitorizare a traficului, din fonduri europene

Poliția Română dezvoltă un sistem mixt mobil de monitorizare a traficului rutier privind încălcarea regulilor de circulație, în cadrul unui proiect de peste 106,6 milioane de lei, cofinanțat din fonduri europene nerambursabile, informează comisar-șef de poliție George Grigore, împuternicit director al Direcției Rutiere din cadrul IGPR. 

Este vizată creşterea gradului de siguranţă rutieră și scăderea numărului persoanelor decedate în accidente de circulaţie, prin dotarea corespunzătoare a structurilor de poliție rutieră.

Astfel, Poliţia Rutieră va fi dotată cu 300 de autospeciale de poliţie, 250 de aparate pentru măsurarea vitezei de circulație a autovehiculelor, 44 de sisteme electronice mobile de depistare a substanțelor stupefiante în salivă, 4.000 de dispozitive mobile, 1.400 de imprimante mobile termice și un sistem de colectare a datelor pentru siguranţa în trafic.

Proiectul va fi implementat pe parcursul a 30 de luni (1 iulie 2021 – 31 decembrie 2023). Contractul de finanțare a fost semnat pe 5 iulie, de Ministerul Transporturilor și Infrastructurii (MTI) și Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR). Bugetul proiectului este de peste 106,6 milioane de lei (din care 81 milioane de lei asigurați din FEDR și 14,3 milioane de lei din bugetul IGPR, iar 11,3 milioane de lei reprezintă valoarea neeligibilă fără TVA).

„Dezvoltarea unui sistem mixtmobil de monitorizarea a traficului rutier privind încălcarea regulilor de circulație va asigura forțelor de ordine din cadrul Poliției Române, prin intermediul Poliției Rutiere, o mai bună coordonare a activităților specifice. Obiectivele specifice ale proiectului se referă, în principal, la dotarea unităţilor de poliţie rutieră cu autospeciale şi cu echipament hardware/aplicații software adecvate, precum și la îmbunătățirea proceselor decizionale în domeniul managementului resurselor financiare, logistice și umane, în vederea creșterii prezenței în trafic a forțelor de poliție rutieră, precum și a mobilității acesteia. De asemenea, acest proiect își propune îmbunătățirea activităților de supraveghere și control al traficului rutier, de prevenire și combatere a infracțiunilor la regimul rutier”, precizează IGPR.

Proiect cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operational Infrastructură Mare 2014-2020.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.