Slovenia folosește e-CMR

Slovenia devine cea de-a 12-a țară care folosește sistemul electronic CMR – bătătorind drumul către o expediție de bunuri mai simplă și mai eficientă, facilitând schimburile comerciale și pregătind terenul pentru operațiuni de transport în întregime digitalizate.

Secretarul General IRU, Umberto de Pretto, a declarat: „Mobilitatea înseamnă a fi conectat prin intermediul unui sistem eficient și ecologic. Viitorul mobilității este digital, iar accesul Sloveniei la e-CMR este un nou reper important al inovației. Avem încredere în acest sistem și încurajăm și alte țări să i se alăture. Cu cât ai multe țări îl folosesc, cu atât mai atractiv devine acest sistem și cu atât mai mare va fi beneficiul comun.”

Regulile pentru transportul internațional de mărfuri sunt acoperite de către Convenția Națiunilor Unite pentru transport, CMR (Convenția privind Contractul de Transport Internațional Rutier de Mărfuri).

Operatorii de transport, șoferii și beneficiarii folosesc file CMR, care conțin informații despre mărfurile expediate, precum și despre părțile transportatoare și destinatare. Până de curând, notele CMR erau emise numai pe hârtie.

În februarie 2008, a fost adăugat convenției CMR un protocol privind utilizarea notei electronice. Acest protocol a intrat în vigoare pe 5 iunie 2011 și, până la ora actuală, au aderat 12 țări, incluzând: Bulgaria, Republica Cehă, Danemarca, Estonia, Franța, Letonia, Lituania, Olanda, Slovacia, Slovenia, Spania și Elveția.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.