Șofer român de camion decedat într-un accident, în Franța

Două camioane au intrat, pe 29 iulie, în coliziune la Roppenheim, Franța, pe RD4, în dreptul Style Outlets. Unul dintre cei doi șoferi, un român în vârstă de 61 de ani, și-a pierdut viața.

Cele două camioane circulau, conform presei franceze, pe direcția Germania, iar unul dintre ele a intrat în remorca celui de-al doilea, strivindu-și cabina din cauza impactului. Pompierii au reușit cu greu descarcerarea părții din față a semiremorcii, iar medicul de pe ambulanță a încercat fără succes resuscitarea șoferului român, dar nu a mai putut decât să constate decesul acestuia, din cauza unui stop cardiac. 

Cea de-a doua victimă, un bărbat în vârstă de 51 de ani, de origine bulgară, a fost evacuată de urgență și transportată la spitalul din Haguenau. 

Au mai fost implicate în accident alte două vehicule, dar ocupanții acestora nu au suferit leziuni. 

Una dintre cele două semiremorci transporta ulei de motor, iar cealaltă lichide alimentare, iar o parte din încărcătură a fost deversată pe șosea, dar fără a se constata poluarea mediului.  

Forță impresionantă de intervenție

Autoritățile au dislocat o forță impresionantă de intervenție, din care au făcut parte un elicopter Dragon 67, aproximativ 40 de pompieri, printre care s-a numărat unitatea de manevră a cazărmii Strasbourg nord, specializată în intervenția la accidente în care sunt implicate camioane grele, și 21 de mașini de intervenție. Au fost prezente, de asemenea, brigăzi de jandarmerie din Haguenaul, Drusenheim, Soufflenheim și Wissembourg. A fost deschisă o anchetă judiciară pentru stabilirea circumstanțelor accidentului.

Șoseaua RD4 pe direcția Germania a fost parțial blocată, până la încheierea constatărilor și la remorcarea vehiculelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.